TSYD'den sert tepki!

Türkiye Spor Yazarları Derneği, A Milli Takım'ın Avusturya kampında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. TSYD, açıklamada özür beklediğinin altını çizerken, "Bundan böyle hiçbir gazeteci arkadaşımızın sahipsiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 28.05.2012 - 11:08
TSYD'den sert tepki!

Türkiye Spor Yazarları Derneği, A Milli Takım'ın Avusturya kampında milli oyuncularla foto muhabirleri arasında yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "A Milli Takımımızın Avusturya'daki kampında, kaleci Volkan Demirel'in, görevleri sadece haber yapmak ve görüntülemek olan Haber Türk foto muhabiri Vedat Danacı'ya; Caner Erkin'in de, Sabah Gazetesi foto muhabiri Oğuz Yörük'e sarf ettiği sözleri şiddetle kınıyoruz.

Volkan Demirel, bu ülkenin yetiştirdiği ve kalecilik namına ortaya koyduğu vizyonu ile taktirlerimizi kazanmış bir kalecidir... Bugüne kadar, onun her başarısını alkışlamış; sayfalarımıza ve ekranlarımıza taşıdığımız görüntü ve haberleriyle gurur duymuşuzdur. Ama Volkan Demirel'in çok iyi bir kaleci olması, ona hiçbir zaman gazetecilere hakaret hakkını veremez. Hele "Deftere yazdım, seni evden aldırmazsam ben Volkan Demirel değilim" hakkını hiç veremez.

Buram buram tehdit kokan söylemleri için Volkan Demirel'in Vedat Danacı; Caner Erkin'in de Oğuz Yörük'ten, basın önünde özür dilemesini beklediğimizin altını çizmek isteriz. Bu arada, A Milli Takım Teknik Direktörü Sayın Abdullah Avcı'nın, adı geçen oyunculara uyarıda bulunacağı inancımızı korurken; olayların büyümesini önleyen Milli Takım antrenörlerinden Tayfun Korkut'a teşekkür eder, bundan böyle hiçbir gazeteci arkadaşımızın sahipsiz kalmayacağını kamuoyuna duyururuz." ifadelerine yer verildi.

TGF'DEN DE VOLKAN DEMİREL'E KINAMA
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, milli oyuncu Volkan Demirel'in Habertürk foto muhabiri Vedat Danacı'ya yönelik hareketlerinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, Volkan Demirel'in milli takımın en deneyimli isimlerinden birisi olduğunu belirterek, "Hepimizin severek izlediği, desteklediği Volkan Demirel'e, bu yaptığı hareketi yakıştırmamız mümkün değil. Saldırı ve tehdit bir suçtur. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bu saldırı karşısında gerekeni yapması gerekmektedir. Bu davranış cezasız kalamaz. Volkan Demirel'i bu davranışından dolayı kınıyoruz" sözlerine yer verildi.

BİR KINAMA DA TFMD'DEN!
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), Avusturya'daki (A) Milli Futbol Takımı'nın kampında bulunan kaleci Volkan Demirel ile futbolcu Caner Erkin'i, Habertürk  Gazetesi Foto Muhabiri Vedat Danacı ve Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Oğuz Yörük'e yaptıkları davranışlar nedeniyle kınadı.

Foto muhabirlerinin tek amaçlarının "Fotoğraf çekmek" ve "Haber yapmak" olduğu hatırlatılan açıklamada,
"Habertürk foto muhabiri Vedat Danacı'ya karşı tavrı, üzerindeki formaya yakışmayan davranışları ve en önemlisi 'Kaba' tehditleri nedeniyle kınıyoruz. Meslektaşlarımız bu görevi kamu adına yapmaktadır. Bu noktada hatırlatmak isteriz ki, milli forma giyen her sporcunun kamplarda ve spor alanlarında yaşadıkları, üzerindeki formada taşıdığı bayrak, altında yaşayan herkesi ilgilendirir. Dolayısıyla milli forma kamu yayıncılığında ayırt edici bir unsurdur.

Bu formayı giyen hiç kimse, bir gazeteciye 'Çekme' diyerek işini yapmaya engel olamaz. Ay-yıldızlı formaya layık görülmüş bir sporcunun kabadayı bir üslupla 'Seni yazdım oğlum lan bir kenara... Seni evinden aldıracağım lan' diyerek tehdit etmesi ise milli sporcu ahlakına ve kişiliğine yakışmaz, üstelik suçtur.

Yaşanan olay sırasında yine milli forma giyen Caner Erkin'in de, Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Oğuz Yörük'ün makinesindeki fotoğraflar için, 'Sil o fotoğrafları lan' diyerek gösterdiği tavır aynı derecede çirkin ve yakışıksızdır.

Volkan Demirel'e, hatırlatıyoruz;

Sizin işiniz nasıl sahada futbol oynamaksa, gazetecinin işi de haber yapmak, fotoğraf çekmek, görüntü almaktır.

Meslektaşlarımız özel alan ve kamusal alanı çok iyi şekilde ayırt edecek tecrübeye sahiptir. Üzerinizde milli takım forması taşıyorsanız, üstelikte kamptaysanız yaşadıklarınız özel hayat çerçevesinde değerlendirilemez, yayıncılık açısından, 'Kamusal alandır'

Görevini yapan bir gazeteciyi engellemek yakışıksızdır. Ancak kim olursa olsun karşısındaki insanı tehdit etmek suçtur.

Bu suç karşısında Habertürk Gazetesi Foto Muhabiri Vedat Danacı'nın vereceği hukuk mücadelesinde, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak sonuna kadar arkadaşımızın destekçisi olacağımızı kamuoyuna açıkça duyuruyoruz.

Ayrıca bir an evvel milli takım sporcuları Volkan Demirel ve Caner Erkin'den meslektaşlarımız adına özür bekliyor. Bu çirkin tavır ve davranışları sebebi ile söz konusu iki sporcu hakkında gereğini yapması konusunda da Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve çağırıyoruz" sözlerine yer verildi.

Sayfa Yükleniyor...