Tarihi davada 16. duruşma sona erdi

Futbolda şike davası'nda 16. duruşma da tamamlandı. 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşmasında oldukça önemli isimler savunmalarını yaptı. Duruşmayla ilgili tüm bilgilere NTVSpor.net'ten ulaşabilirsiniz.

NTV Spor 29.05.2012 - 09:19
Tarihi davada 16. duruşma sona erdi

Futbolda şike davası'nda 16. duruşma da tamamlandı. 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşmasında oldukça önemli isimler savunmalarını yaptı. Duruşmayla ilgili tüm bilgilere NTVSpor.net'ten ulaşabilirsiniz.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.

ŞENER İLK KEZ KATILDI
Duruşmaya tutuksuz sanık Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ilk kez katıldı. Şener salona girdiğinde sanıkların oturduğu yere değil, izleyicilerin yerine oturdu. Şener'in hemen yanına da Trabzonspor asbaşkanı Nevzat Şakar oturdu. İkili daha sonra avukatlarının uyarısı ile sanıkların oturduğu bölüme geçti.

Şener bir süre Göksel Gümüşdağ ile ayak üste sohbet etti. Şike iddialarının gündeme geldiğinden beri birbirlerine karşı ağır suçlamalar yönelten Yıldırım ve Şener aylar sonra ilk kez karşı karşıya geldi. Tutuklu sanıklarla birlikte içeri giren Aziz Yıldırım ile Şener selamlaşmadan yerine oturdu. Aziz Yıldırım en önde otururken, Şener ise sanık bölümünde arka sıralarda oturdu.

71 TUTUKSUZ SANIK DURUŞMADA HAZIR BULUNDU
Tutuksuz sanıklardan Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Şekip Mosturoğlu, Nevzat Şakar, Mecnun Odyakmaz, Serdar Kulbilge, Hikmet Karaman, Halil Ünal, Korcan Çelikay, Tamer Yelkovan, İskender Alın, Ümit Karan, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, Serdar, Kulbilge, Mehmet Yıldız, İlhan Çelikay, Samet Güzel, Cemil Turan, Abdullah Başak, Gökçek Wederson'un da aralarında bulunduğu 71 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

SALONDA YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.

DURUŞMADA İLK HALİL ÜNAL DİNLENDİ
Sadri Şener'in de katıldığı duruşmada ilk olarak tanık Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal dinlendi. Tanık Ünal, şike yapıldığı iddialarına yönelik bir bilgisinin olmadığını belirtti.

ÜNAL: ŞİKE HAKKINDA BİLGİM YOK
2011-2012 sezonunda Sezer Öztürk ile Fenerbahçe'nin ilgilendiğinden haberdar olduğunu belirten Ünal, "O transferi sadece Fenerbahçe yapmak istemedi. Sezer'i bütün takımlar almak istedi. Ben transfer görüşmelerinden haberdardım. Gizli saklı görüşme söz konusu olamaz. Beşiktaş da ilgilendi, ama oyuncu Fenerbahçe'yi istedi. Benim de oyuncu tercihini göz önünde bulundurmam lazım. Bizden gizli görüşülme olmaz. Kaldı ki Aziz Yıldırım da ağabeyimiz, tanıdığımız biri..." dedi.

Ünal, oyuncu Alper Potuk'u ise Eskişehirspor olarak kendilerinin satmak istemediğini söyledi.

Sanık İlhan Ekşioğlu, tanık Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'a soru sordu. Ekşioğlu, "20 Mayıs'ta biz restorantta konuştuk. Burada yaptığımız transfer görüşmesi Sezer Öztürk ile ilgiliydi. Aynı zamanda başka birini daha sorduk. Kimi sorduk size?" sorusuna yönelik, Ünal, "Alper Potuk'u sordunuz. Onu istediniz" dedi.

YILDIRIM'DAN ÜNAL'A SORU!
Ekşioğlu'nun ardından Aziz Yıldırım, Ünal'a soru sordu. Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe-Eskişehirspor, Eskişehirspor-Trabzonspor maçları ile ilgili bizden veya başka bir yerden size teşvik veya şike bedeli geldi mi? Bu konuda bir duyumunuz var mı?" sorusunu yöneltti. Tanık Ünal, bu soruya "Asla" diye yanıt verdi. Ardından Yıldırım, "Zeki Mazlum sizle Trabzonspor-Eskişehirspor maçı öncesi görüştü mü?" sorunu yöneltti.

Tanık Ünal bu soraya da, "Zeki Mazlum, Trabzonspor-Eskişehirspor maçı ile ilgili maç saatine yakın bizden bilet istedi. 10 tane misafiri vardı" diye yanıt verdi.
 
Başkan Halil Ünal, Zeki Mazlum'un Fenerbahçe-Eskişehirspor maçı öncesi ise kulübe geldiği yönünde bir bilgisinin olmadığını belirtti.

Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın ardından yine bir tanık, Zafer Demiray dinlenildi. Demiray'ın çok kısa süren ifadesinin ardından Ufuk İskender'in de tanık olarak ifadesine başvuruldu.

TANIK İSKENDER: YUSUF TURHANLI'YI BİZ ÇAĞIRDIK. ŞİKE KONUŞULMADI.
Tanık İskender, şike ile ilgili bilgisinin olmadığını, basından bildiğini belirtti. Tanık İskender ifadesinde, "Ben, Korcan, İlhan ve Yusuf ile bir yerde oturup sohbet ettik. Ben gittikten sonra yine onlar oturmaya devam etti. Benim yanımda şike ilgili bir şey konuşulmadı. Ben Korcan'ı yetiştiren hocayım. Biz otururken Yusuf'u (Yusuf Turhanlı) ben aradım. Biz çağırdık Yusuf'u" dedi.

İskender, savcılık veya emniyette konuya ilişkin ifade vermediğini belirtti.

ÖZAYDINLI YILDIRIM'LA KONUŞURKEN ELİYLE AĞIZINI KAPATTI
Duruşmada verilen arada, Aziz Yıldırım ile duruşmaya sonradan gelen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü bir süre sohbet etti. Tayfur Havutçu Aziz Yıldırım'ın yanına giderek bir süre ayakta sohbet etti. Havutçu'nun ardından Fenerbahçeli eski yönetici Murat Özaydınlı Aziz Yıldırım'ın yanına gitti. Yıldırım'ın yanına oturan Özaydınlı'nın bir süre ‘ağzını eliyle kapatarak' bir şeyler anlattığı görüldü. Aziz Yıldırım'ın ise elleriyle parmaklarını tek tek sayarar Özaydınlı'ya yanıt vermesi dikkat çekti.

Duruşmaya verilen ara sonra erdi. Trabzonspor başkanı Sadri Şener ifade verdi.

SADRİ ŞENER İLE AZİZ YILDIRIM NE KONUŞTU?

YILDIRIM ŞENER'İ DE GÜLDÜRDÜ!

Aziz Yıldırım söz alarak, "Kabarük'e teşvik pirimi gönderdiniz mi?" diye sordu. Sadri Şener ise "Gördermedik" dedi. Bu sorunun ardından Sadri Şener'in ifadesi tamamlandı.

Duruşmanın devam eden bölümünde önce İşadamı Sani Şener ifade verdi. Sani Şener, "Benim futbolla alakam yok. Biz Ankara'ya gittik Hamdi Akın ile. Hamdi Akın benim ortağım. Melih Gökçek'i tanımam. "dedi. Trabzonspor taraftarı olduğunu belirten Sani Şener, "Fenerbahçeli ile hiç Fenerbahçe aleyhine teşvik yapılır mı?" diye konuştu.

NEVZAT ŞAKAR İFADE VERDİ
Şener'in ardından Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ifade verdi. Şakar, "Konuştuğumuz şeyler var telefonda ama orada şike ve teşvik ile alakalı bir şey yok. Menajer Ahmet Bulut'a ayağını denk al dedim ama tehdit amaçlı değildi. Kulüpten beni arayıp ‘oyunculara iyi oynamayın' diye laflar söylüyorlarmış. Ben de Bulut'u arayıp uyardım böyle şeyler yapmayın diye. "dedi.

MAHKEME BAŞKANI: NİYE ŞİFRELİ KONUŞUYORSUN
Mahkeme Başkanı, "Normal telefondan arayacağım niye diyor." demesi üzerine, Şakar, "Şarjım bitiyor dedi" o yüzden normal telefondan arıyacak." diye yanıt verdi. Mahkeme Başkanı ise "Bu görüşmede şarjım bitiyor demiyor ama." dedi.

Mahkeme Başkanı, "O işi hallet diyorsunuz. Ne demek bu. Niye şifreli konuşma ihtiyacı duyuyorsunuz.?" sorusu üzerine, "Günde 3-4 defa konuşuyoruz. O nedenle konuyu bildiğimiz için böyle konuşuyoruz." diye yanıt verdi.

ŞAKAR'IN CEVABI YILDIRIM'I SİNİRLENDİRDİ
Başkanın sorularının ardından sanık Aziz Yıldırım, Şakar'a soru sordu. Yıldırım'ın "6.5 trilyon Ankara'dan gelen para şike ve teşvikte kullanıldı mı?" sorusu üzerine, Şakar, "Hayır" yanıtını verdi. Yıldırım'ın "Onu nasıl kapattınız" sorusu üzerine, Şakar, "Aziz Bey merak ediyorsa bütün faturaları göndeririz" diye cevap verdi. Bu cevaba sinirlenerek ses tonu değişen Yıldırım, "Bana değil mahkemeye gönder." diye sert bir cevap verdi.

TOPUK YAYLASI LAFI KIZDIRDI
Yıldırım'ın Şakar ile ilgili tapeleri okurken, Şakar itiraz etti ve yanlış okuduğunu söyledi. Yıldırım, söz konusu tapeyi Şakar'a uzattı ve "Al oku yazıyor dedi. Biz ezberledik." dedi. Şakar, "Buradaki konuşması mecazi manada söylenen sözler" dedi. Bu sözlere salondakiler güldü ve Yıldırım, "Eeee" demesi üzerine, Şakar, "Siz de topuk yaylasının hesabını verirsiniz " diye konuştu. Şakar'ın bu sözü Yıldırım ve salondaki Fenerbahçeli avukatların tepkisini çekti.

DURUŞMADA CÜBBELİ AHMET HOCA ESPRİSİ
Nevzat Şakar'ın bir telefon tapesindeki ‘Hocaya okuttuk' sözlerine sıra geldiği sırada mahkeme başkanı, Cübbeli Ahmet Hoca'yı kastederek ‘Hoca senin yanında. Sende okutturuyor musun" dedi. Yıldırım da, "Okuyor tabi. Boyuna kendi içinde bizim içinde okuyor" dedi.

ŞAKAR'DAN AZİZ YILDIRIM'A: SANA MI SORACAĞIZ!

MAZLUM: TRABZON'DAN GÜVENLİK HİZMETİ KARŞILIĞI PARA ALDIM

Duruşmaya tutuksuz sanık Zeki Mazlum ardından futbolcu sanık Mahmut Boz'un savunmasına geçildi.

MAHMUT BOZ: ŞİKE VEYA TEŞVİK TEKLİFİ ALMADIM!

SANİ ŞENER ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPTI!
Mahkemede ifade veren Sadri Şener'in kardeşi iş adamı Sani Şener, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mahkemede futbolla ilgisiz tek kişinin kendisi olduğunu belirten Sani Şener, "Ağabeyim Trabzonspor Başkanı ve onunla olan bir telefon konuşmam yüzünden buradayım. Onunla ilgili ifade vermeye geldim. Duruşma gayet medeni ve çağdaş bir şekilde geçiyor. Herkes sorularını medenice birbirine soruyor. Tam bir Amerikan mahkemesi gibi. Çapraz sorgular yapılıyor. Herkes açık bir şekilde cevap veriyor. Hakim ve mahkeme başkanı çok iyi yönetiyor" dedi.

Duruşmada hiçbir gerginliğin olmadığını da ifade eden Şener, "Aziz Yıldırım Bey bizim çok eski, gençlik arkadaşımızdır. Sorularını sordu, Sadri Bey de cevapladı. Birisi Trabzonspor'un haklarını koruyor, öbürü de Fenerbahçe Kulübü'nün haklarını koruyor. Bundan daha başka bir şey yok" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANINDAN VEDERSON'A UYARI!

Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Ali Koç da Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Sayfa Yükleniyor...