Kim ne ile suçlandı?

Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, sanıklardan Aziz Yıldırım'dan Sadri Şener'e, Serdal Adalı'dan Bülent Uygun'a, İbrahim Akın'dan Sercan Yıldırım'a kadar pek çok isim için ceza talep etti!

NTV Spor 01.06.2012 - 20:03
Kim ne ile suçlandı?

Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, sanıklardan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı ekonomik çıkan amaçlı örgüt kurmak, şike ve teşvik yapmak iddiasıyla suçladı.
 
Savcı ayrıca Sadri Şener'den Mecnun Odyakmaz'a, Serdal Adalı'dan Tayfur Havutçu'ya, Ümit Karan'dan Bülent Uygun'a, İbrahim Akın'dan Sercan Yıldırım'a kadar pek çok isim için ceza talep etti!
 
Savcı, ayrıca 9 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamı yönünde mütalaa verirken; Göksel Gümüşdağ ve Hikmet Karaman içinse beraat istedi.
  
AZİZ YILDIRIM'A ÖRGÜT, ŞİKE VE TEŞVİK SUÇLAMALARI
Futbolda şike davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasında Aziz Yıldırım'ın haksız kazanç sağlamak amacıyla örgüt kurmak, şike ve teşvik suçlarından cezalandırılmasını istedi. Aziz Yıldırım'ın 6 maçta şike ve 3 maçta teşvik iddiasıyla cezalandırılmasını talep eden Savcı'nın suç işlendiğini öne sürdüğü maçlar şunlar:
 
Şike iddiası: Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İstanbul BB, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivasspor-Fenerbahçe, Karabükspor-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe

Teşvik iddiası: Gençlerbirliği-Trabzonspor, Trabzonspor-İstanbul BB, Eskişehirspor-Trabzonspor

Temmuz'dan bu yana tutuklu olan Aziz Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve bu nedenle çapraz sorguya girememişti.
 
SADRİ ŞENER'E TEŞVİK TEŞEBBÜSÜ SUÇLAMASI
Savcı, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik teşebbüsünden cezalandırılmasını istedi. Savcı, Şener hakkında Ankaragücü-Fenerbahçe maçından ise beraat talep etti. Bu hafta çapraz sorgudan geçen Şener, sürecin başından bu yana tutuksuz yargılanıyor.

ADALI VE HAVUTÇU'YA ŞİKE SUÇLAMASI 
Savcı, dönemin Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun şike suçundan cezalandırılmasını istedi. Temmuz ayında tutuklanan, yargı sürecinde ise tutuksuz yargılanmalarına karar verilen her iki isim de bu hafta çapraz sorgudan geçmiş, hatta Havutçu'nun sorgusu 1 dakika sürmüştü.
 
DİĞER İSİMLER VE HAKLARINDAKİ SUÇLAMALAR... 
İLHAN EKŞİOĞLU: Örgüt üyeliği, 5 maçta şike ve 4 maçta teşvik
 
ŞEKİP MOSTUROĞLU: Örgüt üyeliği, 1 maçta şike, 1 maçta teşvik, 1 maçta şikeye teşebbüs
 
TAMER YELKOVAN: Şike ve teşvik
 
ALİ YILDIRIM: Suç örgütüne üye olmak
 
CEMİL TURAN: Örgüt üyeliği ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçında şike
  
BÜLENT UYGUN: Örgüt üyeliği ve 2 maçta şike, 1 maçta teşvik

ÜMİT KARAN: Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike, Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik primi
 
İBRAHİM AKIN: İBB-Fenerbahçe ve Beşiktaş-İBB maçlarında şike, Trabzonspor-İBB maçında teşvik
 
İSKENDER ALIN: Şike ve teşvik
 
MECNUN ODYAKMAZ: Örgüt üyeliği ve Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike
 
MEHMET YILDIZ: Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike
 
KORCAN ÇELİKAY: Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike
 
SEZER ÖZTÜRK: Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik
 
SERCAN YILDIRIM: Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik
 
SERDAR KULBİLGE: Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike
 
YUSUF TURANLI: Suç örgütüne üyelik ve şike
 
ZAFER ÖNDER İPEK: Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike (Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında teşvik primi iddiasından beraat)
 
OLGUN PEKER: Silahlı suç örgütü kurmak
 
GÜMÜŞDAĞ VE KARAMAN'A BERAAT TALEBİ
Bu arada Savcı, dönemin İBB Başkanı Göksel Gümüşdağ hakkındaki örgüte yardım ve Fenerbahçe-İBB maçında şike iddiasından beraat etmesini talep etti. Savcı aynı şekilde dönemin Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman için de Manisaspor-Trabzonspor maçında teşvik primi iddasından beraatini istedi.

Sayfa Yükleniyor...