Milli Takım galibiyetle kapattı

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlanan A Milli Takım, yurt dışı kampındaki beşinci ve son hazırlık maçında Ukrayna'yı 2-0 mağlup etti. Türkiye'ye galibiyeti getiren goller, Caner ve Mustafa'dan geldi.

NTV Spor 05.06.2012 - 22:50
Milli Takım galibiyetle kapattı

Almanya'nın Ingolstadt şehrindeki Audi Sportpark Stadı'nda maça daha iyi başlayan Milli Takım, ilk dakikadan itibaren üstün olan taraftı. Mustafa Pektemek ve Gökhan Töre ile etkili olan Türkiye, aradığı golü de mücadelenin 30. dakikasında buldu. Mustafa'nın sol kanattan verdiği pasla ceza sahasına giren Caner Erkin, zor durumda vuruşunu yaptı ve Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında da iyi oynayan Milliler, zaman zaman ikinci gole yaklaştı ancak ilk yarıda başka gol olmadı ve soyunma odasına Türkiye'nin 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda ise Ukrayna'nın beraberlik çabaları vardı. Oyuna sonradan dahil olan Shevchenko'nun yarattığı tehlikelerin ardından da Ukrayna, golü bulamadı.

70. dakikada hızlı gelişen atakta Nuri Şahin, defansın arkasına sarkan Tunay'ı harika kaçırdı. Tunay sağ kanattan taşıdığı topu altıpas önündeki Mustafa'ya yerden güzel aktardı. Mustafa'da şık bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı.

İkinci golle rahatlayan Türkiye, son bölümde ise oyun disiplininde koptu ve kalesinde önemli pozisyonlar verdi. Shevchenko, iki net pozisyonu daha harcadı ve karşılaşma, A Milli Takım'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sayfa Yükleniyor...