Polat beraat etti!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, 'Kayıp 1 Milyon Dolar Davası'ndan beraat etti! Polat, "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmakla" suçlanıyordu. Ancak hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Adnan Polat daha ilk duruşmadan beraat etti.

NTV Spor 06.06.2012 - 14:43
Polat beraat etti!

'Kayıp 1 Milyon Dolar Davası' daha ilk duruşmada sonuçlandı ve eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, beraat etti!

Şike soruşturması kapsamında Galatasaray kulübünde aramalar yapılmış ve muhasebe kayıtlarında 1 milyon Dolar'ın kaydına ulaşılamamıştı. Polat ise tespit edilemeyen 1 milyon dolar'ın eski oyuncu Rigobert Song'a verildiğini öne sürmüştü.

Bu gelişmeler üzerine, Adnan Polat'ın, kulüpte başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Polat, Bülent Tulun'un kendisine yazdığı mektupla ortaya çıkan kayıp 1 milyon dolarla ilgili olarak ilk kez hakim karşısına çıktı.
 
İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Adnan Polat, avukatı Deniz Ketenci ile katılırken, Polat'ın Galatasaray Kulübü'nde birlikte çalıştığı Adnan Sezgin de duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Polat, sanayici olduğunu ifade ederek, aylık 50 bin lira geliri olduğunu söyledi.

FENERBAHÇE'NİN MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ
Duruşmaya, Fenerbahçe Kulübü adına da katılım oldu. Avukat Abdullah Kaya, Fenerbahçe'nin suçtan zarar gördüğünü belirterek davaya müdahil olmak istediklerini söyledi. Ancak hakim, kulübün suçtan zarar gördüğüne ilişkin delil olmadığını belirterek, müdahillik talebini kabul etmedi.
  
TARAFTARLAR İLE GÜVENLİK ARASINDA GERGİNLİK
Bu arada mahkeme salonunda bazı Galatasaraylı taraftarlar "Büyük Başkan" diye tezahürat yapınca güvenlik mensupları "Burası stad değil mahkeme" diyerek müdahale etti. Gerginlik 10 dakika sürdü ve sonra yatıştı.

KARAR: BERAAT
Uzun süredir spor gündemini meşgul eden dava, daha ilk duruşmada sonuçlandı. 7 yıla kadar hapsi istenen Adnan Polat, daha ilk duruşmada beraat etti.

Sayfa Yükleniyor...