Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde

Fenerbahçe için uzun süredir beklenen karar açıklandı. UEFA, Sarı-lacivertli kulübün Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazıyı TFF'ye gönderdi.

NTV Spor 22.06.2012 - 16:16
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde

ŞENES ERZİK'TEN İLK YORUM!
 
DEMİRKOL, ERTEN VE AYDINNELER SÖYLEDİ?

KİĞILI: KARARIN ANLAMI ÇOK BÜYÜK

ALİ YILDIRIM: HAK ETTİĞİMİZ YERDE OLACAĞIZ




UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde... Sarı lacivertlilere Şampiyonlar Ligi'ne katılma vizesi çıktı.
 
UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve Türkiye Futbol Federasyonu'na, sarı lacivertli takımın 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazı gönderdi.

 
Fenerbahçe Kulübü de kararı, resmi internet sitesinden ve Borsa'ya gönderdiği şu yazıyla duyurdu:
 
“UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, kulübümüzün 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almasına karar verdi. Karar, UEFA'nın kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonu'na, 22 Haziran 2012 Cuma günü gönderdiği aşağıdaki açıklama ile bildirildi:


1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;
 
2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulu'nda olduğu kaydıyla,  şu an itibari ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.”
 
 
UEFA, geçtiğimiz sene 3 Temmuz'da başlayan Şike Soruşturması sonrası 24 Ağustos'ta Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edildiğini açıklamıştı. Sarı lacivertli kulüp karar üzerine UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine CAS'ta dava açmış,  ancak davayı geçtiğimiz Nisan ayında geri çekmişti. Yeni sezona yönelik Fenerbahçe'ye yeni bir yaptırım gelip gelmeyeceği tartışmaları ise bu kararla son bulmuş oldu.
 
Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi vizesinin çıkmasının ardından kulübün Borsa'da işlem gören hisseleri de artış gösterdi. Fenerbahçe hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler borsasında %12 prim yaptı.

Sayfa Yükleniyor...