Ve Beşiktaş İnönü'de!

Beşiktaş yönetimi İnönü dedi. Gelecek sezon maçlarını nerede oynayacağı tam bir yılan hikayesine dönen stat konusunda Beşiktaş yönetimi kararını açıkladı.

NTV Spor 10.07.2012 - 20:31
Ve Beşiktaş İnönü'de!



Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, futbol takımının 2012-2013 sezonundaki maçlarını BJK İnönü Stadı'nda oynamasına karar verdi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yapılan yönetim kurulu açıklamasında, ''Yönetim Kurulumuz, sporun temel prensiplerinden olan dostluk ve paylaşıma aykırı yaklaşımlar nedeniyle, 2012-13 sezonundaki maçlarımızı BJK İnönü Stadyumu'nda oynama kararı almıştır'' denildi.

Yeni sezonda Türk Telekom Arena'yı kullanma isteklerine Galatasaray Kulübü'nün yaklaşımının üzüntüyle karşılandığı belirtilen açıklamada, ''GS yönetiminin teklifimizi kabul etmemesinin yanı sıra bazı GS yöneticilerinin konu ile ilgili 100 yıllık dostluğumuza yakışmayan açıklamaları camiamızı son derece üzmüştür'' ifadeleri kullanıldı.

Yıllardır gündeme getirilmesine rağmen yeni bir stadyum yapımı için geçmiş yönetimler tarafından Beşiktaş adına herhangi bir iznin alınmadığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

''BJK'nin yepyeni bir stadyuma kavuşması için yönetim kurulumuz iş başına gelir gelmez kararlılıkla çalışmalarına başlamıştır. Tekrarlamak gerekirse günün ihtiyaçlarına ve Beşiktaş camiasının beklentilerine cevap veremeyen BJK İnönü Stadyumu'nun yeniden ve yerinde yapılması kararı alınmış olup, bu konu ile ilgili izin, proje ve inşaat çalışmaları hızla ve kararlılıkla devam etmektedir. 2012-13 sezonu içerisinde inşaat çalışmalarının başlayacağı öngörülerek maçlarımızı TT Arena Stadyumu'nda oynama isteğimiz Sayın Başbakanımıza, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, TFF yetkililerine ve Galatasaray Spor Kulübü yönetimine iletilmiştir. GS yönetiminin teklifimizi kabul etmemesinin yanı sıra bazı GS yöneticilerinin konu ile ilgili 100 yıllık dostluğumuza yakışmayan açıklamaları camiamızı son derece üzmüştür.

Yönetim Kurulumuz, sporun temel prensiplerinden olan dostluk ve paylaşıma aykırı bu yaklaşımlar nedeniyle, 2012-13 sezonundaki maçlarımızı BJK İnönü Stadyumu'nda oynama kararı almıştır. Konuyla ilgili süreçte yardım ve desteklerini kulübümüzden esirgemeyen ve bu sezon da BJK İnönü Stadyumu'nda oynama kararımızı anlayışla karşılayan Sayın Başbakanımıza ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza bir kez daha teşekkür ederiz. Camiamızın tüm kesimlerini, takımımızı desteklemek amacıyla önümüzdeki sezon da BJK İnönü Stadyumu'na davet ediyoruz.''

Bu arada, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ de, Yönetim Kurulunun aldığı bu kararı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi. 

Sayfa Yükleniyor...