İkisi de kaybetti

G.Saray'ın puansız kapattığı haftada rakibini yakalama şansı bulan F.Bahçe, Es-Es karşısında 1 puana razı oldu. Maçı 10 kişi oynayan F.Bahçe de birçok gol kaçıran Eskişehirspor da 1-1'le mutlu olmadı.

NTV Spor 17.11.2012 - 20:57
İkisi de kaybetti

Lider Galatasaray'ın puan kaybettiği hafta Eskişehir deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, ezeli rakibini yakalama fırsatını değerlendiremedi. 27. dakikada Caner'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, Necati'nin penaltıdan attığı gole Sow ile karşılık verdi ve sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Fenerbahçe bu sonuçla ligdeki puanını 20'ye çıkarırken, lider Galatasaray ile puanını eşitleme şansını kaçırmış oldu. Eskişehirspor ise puanını 18'e çıkararak Fenerbahçe'yi 2 puan geriden takip etti.

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Eskişehirspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetirken. Aydınus'un yardımcılıklarını Cem Satman ve Aleks Taşçıoğlu yaptı.

Karşılaşmaya Eskişehirspor, Fenerbahçe'ye oranla daha iyi başlayan taraf oldu. İlk dakikalarda Eskişehirspor orta sahayı geçip savunmanın arkasına atılan uzun toplarla etkili olmaya çalıştı.

Mücadelenin ilk tehlikeli atağını ev sahibi Eskişehirspor golcü oyuncusu Necati Ateş ile yakaladı. Dede'nin sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Necati sağ ayağının içiyle dokundu ancak Volkan topu son anda çeldi.

KIRMIZ KART: Maçın 27. dakikasında Caner Erkin hava topu mücadelesi sonrasında faul bekledi ancak Fırat Aydınus oyunu devam ettirdi. Pozisyonun sonrasında Aydınus, Caner'e kırmızı kartını gösterdi. Pozisyon sonrasında Aykut Kocaman'da sahaya girdi. Kısa bir süre duran oyun Caner'in sahayı terk etmesiyle yeniden başladı.

Kalan dakikaları karşılıklı ataklarla geçilirken, İlk yarının uzatma dakikalarında Eskişehirspor penaltı atışı kazandı. Alper'in ara pasında Kamara ceza sahasında Hasan Ali'nin müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve Fırat Aydınus beyaz noktayı işaret etti.

GOL 45 ARTI 4 (NECATİ ATEŞ): Penaltı atışında topun başına geçen Necati, Volkan'ı terse yatırarak, sol direk dibinden topu ağlara gönderdi:1-0.

Eskişehirspor ilk yarının son saniyelerinde penaltıdan kazandığı golle çevirdi devreyi 1-0 önde tamamladı.

Eskişehirspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Erkan Zengin yerini Jerry Akaminko'ya bıraktı. Es Es ikinci devrenin ilk dakikasında mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Tello bir anda topu önünde buldu. Bomboş pozisyonda kelciyle karşı karşıyaydı Tello ancak Volkan gole izin vermedi.

İkinci yarı müthiş bir tempo ile başladı. Es Es farkı açmayı açmaya çalışırken 10 kişi mücadele eden Fenerbahçe ise beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye başladı.

52. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı.Sol kanattan Baori'nin getirdiği topa boş pozisyonda Meireles vurdu ancak Sow'a çarpan top ağlara gitmedi.

GOL 57. DAKİKA (SOW): Fenerbahçe, Sow'un güzel golüyle skora dengeyi getirdi. Sağ çaprazdan Kuyt'ın yaptığı ortada Mousa Sow. harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi:1-1.

Hızlı bir girişten sonra iki takımda ilerleyen dakikalarda oyunun temposunu düşürürek daha dikkatli bir oyun sergilediler.

Maçın son dakikaları nefes kesen bir mücadeleye sahne olurken Eskişehirspor 87. dakikada direği geçemedi. Korner sonrası ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası Necati'nin rövaşatası direkten geri döndü.

Kalan dakikalarda iki takımda gol için bastırsada yakalanan pozisyonlar değerlendirelemedi ve mücadele 1-1 sona erdi.

ESKİŞEHİRSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1
Stat: Atatürk
Hakemler: Fırat Aydınus, Cem Satman, Aleks Taşçıoğlu
Eskişehirspor: Boffin, Veysel (Dk. 71 Burhan), Servet, Diego, Dede, Hürriyet, Alper, Tello, Kamara, Necati, Erkan (Dk. 46 Akaminko)
Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Bekir, Mehmet Topal, Yobo, Sow, Kuyt, Meireles, Baroni (Dk. 79 Sezer) (Dk. 90 3 Selçuk), Gökhan (Dk. 80 Mehmet Topuz), Caner
Goller: Dk. 45 4 Necati (penaltıdan) (Eskişehirspor), Dk. 57 Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 27 Caner (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 89 Alper, 90 3 Diego (Eskişehirspor), Dk. 73 Meireles (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...