Kupa Beyi zorlanmadı!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Balıkesirspor'u 4-1 mağlup etti ve 5. tura adını yazdırdı. Sarı-kırmızılı ekibe turu getiren goller, Elmander, Sercan, Aydın ve Ceyhun'dan geldi.

NTV Spor 27.11.2012 - 20:50
Kupa Beyi zorlanmadı!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, ligde ve Avrupa'da fazla forma şansı bulamayan oyuncularıyla çıktığı maçta 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Balıkesirspor'u 4-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip, bu sonucun ardından kupada adını 5. tura yazdırdı.

2. Lig Beyaz Grup takımlarından Balıkesirspor, Galatasaray karşısında maça iyi başladı. Güçlü rakibi karşısında orta sahada iyi pas yapan ve savunmada hata yapmayan Balıkesirspor, zaman zaman geliştirdiği ataklarla Türk Telekom Arena tribünlerine korkulu anlar da yaşattı. 

Ancak Galatasaray, yakaladığı ilk tehlikeli atakta 26. dakikada golü buldu. Aydın Yılmaz'ın ara pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Johan Elmander, sol ayağıyla yerden çok sert vurdu ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Golden sonra konuk takım, oyun disiplininden kopmadı. Fazla pas yaparak, Galatasaray'ın baskı kurmasına izin vermeyen Balıkesirspor, beraberlik golünü de bulmayı başardı. Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Muhammet Reis, sağ çaprazdan sert vurdu ancak kaleci Ufuk Ceylan çeldi. Ardından dönen topa sol tarafta, dar bir açıdan vuran Mustafa Şen, takımına beraberliği getirdi.

Beraberlik golünün de moraliyle oynamaya başlayan Balıkesirspor, yaklaşık 10 dakikalık bölümde oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Maçın 40. dakikasında ise adete bir kırılma anı yaşandı. Kısa paslarla Galatasaray ceza sahasına yaklaşan konuk takımda Mustafa Şen, Ufuk Ceylan'la karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı ancak kaleci Ufuk, ayaklarıyla son anda çıkardı.

Balıkesirspor'un yakaladığı bu yüzde yüzlük pozisyonun dönüşünde ise Galatasaray'ın golü geldi. Sağ taraftan Aydın'ın ortasında Elmander, arkadan gelen Sercan'a bıraktı. Sercan Yıldırım'ın vuruşunda ise top 40'ıncı dakikada Balıkesirspor fileleriyle buluştu.

Maçın ilk devresi de Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya ise Sarı-kırmızılılar daha kontrollü başladı. İlk yarıda düştükleri zor anları yeniden yaşamak istemeyen Galatasaraylı futbolcular, farkı açıp rahatlamak adına, oyunu domine etmeye başladı.

54'üncü dakikada Elmander'in yararlanamadığı müsait pozisyondan sonra baskıyı tamamen artıran Galatasaray, 61'inci dakikada 3. golü buldu. Emre Çolak'ın pasıyla hareketlenen Sercan Yıldırım, Balıkesir savunmasından topu kurtardı ancak müsait durumda kaleye vurmadı ve Aydın'a çıkardı. Aydın Yılmaz'ın vuruşunda ise kaleci Olcay Çetinkaya'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. Ev sahibi Galatasaray, skoru 3-1 yaptı.

Galatasaray, 70. dakikada ise skoru 4-1'e getirdi. Sabri'nin ortasında savunmadan seken top, kaleci Olcay'ı da yanılttı. Kalecinin son anda hamlesinin ardından, Ceyhun Gülselam tamamladı ve takımını Türk Telekom Arena'da 4-1 öne geçirdi.

Bu dakikada sonra mücadele, düşük bir tempoda geçti. Galatasaraylı oyuncular, kendilerini fazla zorlamazken, konuk takım Balıkesirspor ise skoru kabul eden bir futbol sergiledi. Sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda adını 5. tura yazdırdı.

GALATASARAY: 4 - BALIKESİRSPOR: 1
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Mete Kalkavan, Mehmet Cem Hanoğlu, Arkın Akgöl
Galatasaray: Ufuk Ceylan (Dk. 85 Eray İşcan), Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Hakan Balta, Çağlar Birinci, Aydın Yılmaz (Dk. 77 Amrabat), Ceyhun Gülselam, Engin Baytar, Emre Çolak, Sercan Yıldırım, Elmander (Dk. 64 Furkan Özçal)
Balıkesirspor: Olcay Çetinkaya, Kemal Cingirt, Rıza Efendioğlu, Hasan Hatipoğlu, Kerem Gülbahar, Onur Acar, Caner Arıcı, Muhammet Reis (Dk. 67 Ertuğrul Arslan), Salih Sefercik (Dk. 78 Furkan Çil), Mustafa Şen (Dk. 60 Özcan Dağ), Ali Öztürk
Goller: Dk. 26 Elmander, Dk. 42 Sercan Yıldırım, Dk. 61 Aydın Yılmaz, Dk. 70 Ceyhun Gülselam (Galatasaray), Dk. 33 Mustafa Şen (Balıkesirspor)
Sarı kartlar: Dk. 73 Caner Arıcı, Dk. 80 Ertuğrul Arslan (Balıkesirspor)

Sayfa Yükleniyor...