Fenerbahçe Özkahya’yı şikayet etti!

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray maçında Raul Meireles’in kendisine tükürdüğünü rapor eden hakem Halis Özkahya’yı Etik Kurulu'na sevki talebiyle TFF'ye şikayet etti.

NTV Spor 21.01.2013 - 12:04
Fenerbahçe Özkahya’yı şikayet etti!

Fenerbahçe Kulübü, hakem Halis Özkahya'nın Etik Kurulu'na sevk edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yaptığını açıkladı.

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'den yapılan açıklamada, Galatasaray ile yaptıkları lig maçının ardından Portekizli futbolcuları Raul Meireles'e ihraç sonrası müsabaka hakemine tükürdüğü gerekçesiyle verilen 8 resmi müsabakadan men cezasının, Tahkim Kurulu tarafından tükürme eylemi olmadığı için 1 maça indirildiği belirtilerek, bu karardan sonra da kendisine tükürüldüğünü ısrarla dile getiren müsabaka hakemi Halis Özkahya'nın Etik Kurulu'na sevk edilmesi için TFF'ye başvuru yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından (FDT'nin 42/2 ve 35/4 maddeleri uyarınca), Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile oynanan müsabakanın ardından, oyuncumuz Raul Meireles için verilen 8 resmi müsabakadan men cezası, Tahkim Kurulu tarafından (FDT'nin 36/1-a maddesi uyarınca) 1 resmi müsabakadan men cezasına çevrilmiştir.

Müsabaka hakemi tarafından hazırlanan raporun içeriğinin, resmi yayıncı tarafından kayıt altına alınan görüntü içeriği ile uyuşmadığı, gerçek durumu yansıtmadığı ortaya çıkmıştır. Tahkim Kurulu kararından sonra dahi müsabaka hakemi Halis Özkahya kendisine tükürüldüğünü ısrarla ileri sürmüş ve konu yazılı basında dile getirilmiştir.

Tahkim Kurulu kararı karşısında hakem Halis Özkahya'nın, Etik Kurulu Talimatı'nı ihlal ettiği, ilkelere aykırı davrandığı açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, Halis Özkahya'nın Etik Kurulu'na sevk edilmesi için TFF'ye başvuruda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Sayfa Yükleniyor...