Sneijder neleri değiştirecek?

Galatasaray'da 14 numarayı giyecek olan Wesley Sneijder'in gelişi takımdaki dizilişi nasıl etkileyecek? Fatih Terim, iki sezondur ezbere oynattığı 4-4-2'den vazgeçecek mi? Sneijder'li Galatasaray'ın oyun formasyonlarını mercek altına aldık.

NTV Spor 24.01.2013 - 12:07
Sneijder neleri değiştirecek?

Galatasaray'da artık gözler Wesley Sneijder'in forma giyip sahaya çıkmasına çevrildi. Sarı-Kırmızılılar'da 14 numarayı giyecek olan Hollandalı yıldızın gelişi takımdaki dizilişi nasıl etkileyecek? Fatih Terim, iki sezondur ezbere oynattığı 4-4-2'den vazgeçecek mi? Sneijder'li Galatasaray'ın oyun formasyonlarını mercek altına aldık.

Galatasaray'ın yeni transferi Wesley Sneijder, Hollanda futbolunun 2000'li yıllarına damgasını vurmuş en önemli starlarının başında geliyor. Ajax altyapı fabrikasının ürünlerinden olan Sneijder, özellikle forma giydiği takımların hücum gücüne yaptığı katkı ile dikkat çekiyor.

Sneijder, Galatasaray'da Hollanda futbolunda Cruyff ile efsaneleşen 14 numarayı sırtında taşıyacak.

Hollandalı yıldızın yetenekleri saymakla bitmiyor. Sahanın her metrekaresinde pas yapma yeteneği...

Takımının top sahip olma yüzdesini zirveye taşıması ve frikik ustalığı...

Peki Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Sneijder'i nasıl kullanacak ya da göreve geldiğinden bu yana ezberlettiği sistemde değişikliğe gidecek mi?

Her ne kadar deneyimli çalıştırıcı, taktik tahtasındaki dizilişten çok felsefeye önem verse de en azından forvet hattındaki silahlarından birisini yedek kulübesine gönderecek gibi gözüküyor.

Terim'in iki yıldır ezberlettiği 4-4-2 yerini yeni formasyonlara bırakabilir.

Düzeni isimlendirmek gerekirse 4-4-2'den 4-2-3-1 ya da 4-1-4-1'e dönme ihtimalleri bulunan Terim, Sneijder'den de maksimum verim alabilmek adına 4-2-3-1'i tercih edebilir.

Bu durumda savunma hattının önüne Selçuk ve Melo'yu yerleştirecek olan deneyimli teknik adam, orta sahayı ise Hamit-Sneijder-Emre şeklinde oluşturup, ileride Burak Yılmaz'ı Trabzonspor'dan da alışık ve oldukça etkili olduğu tek santrafor olarak kullanacak. Nordin Amrabat da, yabancı kontenjanından dolayı yedek kalma tehlikesiyle karşı karşıya...

Savunma hattının zayıf kaldığı yönünde eleştirilen Sarı-Kırmızılı takım, orta alandaki bu beşliyle topu ileride tutarak, yani pas trafiğine hakim de olarak savunmayı rahatlatabilir.

Ve Sarı-Kırmızılılar'ın bu sezonki önemli sorunu olan kapalı savunmayı açamama Hollandalı yıldızn gelişiyle birlikte ortadan kalkabilir. Savunmayı cepheden ve kenarlardan açmayı bilen Sneijder, mesafe tanımaksızın şutlarıyla da rakipleri tehdit edecek.

Sneijder'in gelişiyle birlikte Sarı-Kırmızılı taraftarlar frikikler de daha da heyecanlanacak. İki sezondur ölü toplara hayat veren Selçuk İnan, Sneijder ile frikikleri paylaşmak zorunda kalabilir. Bu anlamda iki yıldıza arasında da tatlı bir rekabet yaşanabilir.

Hollandalı yıldızın meziyetlerini biz bir dakikaya böyle sığdırdık. Ancak kesin olan bir durum da var ki Wesley Sneijder'in biraz zamana ihtiyacı olduğu. Zira Wesley Sneijder, sezon başında Inter'in sözleşmesinde tasarrufa gitme isteğine olumsuz yanıt vermiş ve formadan uzak kalmıştı. Sneijder'in Türkiye gelişindeki havaalanındaki karşılamadan önce en son taraftar sesi duyduğu tarih 26 Eylül 2012. Hollandalı yıldız o gün bugün forma giymedi. Inter'in Chievo ile oynadığı Serie A maçında 26 dakika sahada kalan Sneijder'in bir süre karşılaşma temposu kazanması beklenecek.

Sayfa Yükleniyor...