Gol düellosunda gülen yok!

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Eskişehirspor 2-2 berabere kaldı.

NTV Spor 23.02.2013 - 15:19
Gol düellosunda gülen yok!

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Eskişehirspor 2-2 berabere kaldı.

Ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sakatlıkları bulunan Vittek, Turgay Bahadır ile sarı kart cezalısı Metin Depe maçta forma giymedi.

Konuk Eskişehirspor'da ise sakatlığı bulunan Servet Çetin kadroda yer alamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da kalede Eduardo, sağ bekte Rızvan Şahin, sol bekte Ekrem Ekşioğlu, stoperde ise Can Arat ile Zayatte oynarken, önlerindeki ikilide Zeki Korkmaz ile Mahmut Tekdemir, önlerindeki üçlüde sağda Visca, ortada Holmen, solda Doka, forvette ise Zenke oynadı.

Konuk Eskişehirspor'da ise kalede Boffin, sağ bekte Tarık Çamdal, sol bekte Dede, defansın göbeğinde Akaminko ile Diego, önlerindeki üçlüde Veysel Sarı, Hürriyet Gücer ve Alper Potuk, hemen önlerinde Necati Ateş, tek forvet olarak ise Nuhiu yer aldı.

Dakikalar 19'u gösterdiğinde çalımlarla Eskişehirspor savunmasını geçen Zenke, sol tarafa topu çıkardı. Orada topla buluşan Holmen önce kaleci Boffin'i geçti, daha sonra yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Golü yedikten sonra Eskişehirspor baskısını artırmasına rağmen beraberlik golünü atamayınca devre 1-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Eskişehirspor'da genç oyuncu Tarık Çamdal oyundan çıkarken yerine Erkan Zengin oyuna dahil oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise aynı onbirle ikinci yarıya başladı.

52. dakikada Eskişehirspor'da Tello'nun kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Akaminko skoru 1-1'e getiren golü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ağlarına gönderdi.

61. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ilk değişiklik yapıldı ve Zeki Korkmaz'ın yerine Cihan Haspolatlı oyuna girerken, 2 dakika sonra ev sahibi takım ikinci değişikliğini yaptı. Doka'nın yerine Tom Silva oyuna dahil oldu.

65. dakikada 10 dakika önce sarı kart gören Tello, rakibine yaptığı hareket sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

72. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da son değişiklik geldi ve Mahmut Tekdemir'in yerine Ömer Can Sokullu oyuna girdi.

78. dakikada Eskişehirspor'da ikinci değişiklik yapıldı ve Necati Ateş'nin yerine Causic oyuna giren isim oldu.

81. dakikada sol kanatta topla buluşan Erkan Zengin yaptığı mükemmel vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

Konuk ekip Eskişehirspor, uzatma dakikalarında son değişikliğini yaptı ve Alper Potuk'un yerine Özgür Çek oyuna girdi.

Hakem Kuddusi Müftüoğlu, 3 dakika uzatma işaret etti. 90+2'de Dede'nin ceza sahasında elle müdahelesi sonucunda hakem Kuddusi Müftüoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a penaltı verdi. Atışı kullanan Holmen son dakikada tekrar eşitliği yakaladı.

Başka gol olmayınca maç 2-2 eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla İstanbul Büyükşehir Belediyespor puanını 27'ye, Eskişehirspor da 33'e çıkartmış oldu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 2 - ESKİŞEHİRSPOR: 2
Stat:
Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Muhittin Gürses, Samet Çavuş
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eduardo, Rızvan Şahin, Can Arat, Zayatte, Ekrem Ekşioğlu, Visca, Zeki Korkmaz (Dk. 61 Cihan Haspolatlı), Mahmut Tekdemir (Dk. 72 Ömer Can Sokullu), Doka (Dk. 63 Tom Silva), Holmen, Zenke
Eskişehirspor: Boffin, Osman Tarık Çamdal (Dk. 46 Erkan Zengin), Akaminko, Diego, Dede, Hürriyet Güçer, Alper Potuk (Dk. 90 1 Özgür Çek), Veysel Sarı, Necati Ateş (Dk. 78 Causic), Tello, Nuhiu
Goller: Dk. 18 ve 90 3 (Penaltıdan) Holmen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 52 Akaminko, Dk. 81 Erkan Zengin (Eskişehirspor)
Kırmızı kart: Dk. 66 Tello (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 89 Boffin, Dk. 90 3 Dede (Eskişehirspor)

Sayfa Yükleniyor...