Antep, Ordu'yu ateşe attı!

Süper Lig'de haftaya 29 puanla düşme potasında giren Orduspor ve Gaziantepspor kritik maçta Ordu 19 Eylül'de kozlarını paylaştı. Gaziantepspor, ilk dış saha galibiyetini 3-2'lik skorla alırken alt sıraların kaynadığı haftalarda rakibini adeta ateşe attı.

NTV Spor 17.03.2013 - 16:35
Antep, Ordu'yu ateşe attı!

Süper Lig'de haftaya 29 puanla düşme potasında giren Orduspor ve Gaziantepspor kritik maçta Ordu 19 Eylül'de kozlarını paylaştı. Gaziantepspor, ilk dış saha galibiyetini 3-2'lik skorla alırken alt sıraların kaynadığı haftalarda rakibini adeta ateşe attı.

Karşılaşmanın ilk bölümünde Orduspor topla daha çok oynayan taraf görünümündeydi ancak Gaziantepspor ilk kez kalabalık geldiği atakta golü bulmayı başardı. Konuk ekibin gelişen atağında topla buluşan isim Darvydas Sernas verdiği pas sonrası topla buluşan Haris Medunjanin ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan vuruşunu yaptı ve takımını öne geçiren gole imzasını attı.

Golden sonra iki takımda birer net pozisyon yakaladı ancak son dokunuşlarda başarılı olan kaleciler gole geçit vermedi. Orduspor, seyircisinin desteğini arttığı dakikalarda Gaziantepspor filelerini havalandırarak skora eşitliği getirdi. 29. dakikada Ali Çamdalı'nın pasıyla topla buluşan Bogdan Stancu ceza sahasına doğru ilerlerken Gilles Binya'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Stancu hata yapmayarak maçı 1-1'e getirdi.

Devrenin kalan dakikalarında taraflar kontrollü oyunları ve orta alandaki presleriyle rakibin organize atak geliştirmesine engel oldu ve ilk 45 dakika atılan karşılıklı gollerle 1-1 noktalandı.

Zorlu mücadelede ikinci yarı büyük bir heyecana ve gol duellosuna sahne oldu. 71. dakikada Gaziantepspor'u öne geçiren gol Darvydas Sernas'tan geldi. Sağ kanattan gelişen konuk ekibin atağında topla buluşan Oktay Delibalta ortasını kaleci Fornezzi yumruklayarak uzaklaştırmaya çalıştı ancak top Sernas'ın önünde kaldı. Litvanya'lı futbolcu rahat pozisyonda topu ağlara gönderdi. 2-1. Kırmızı-siyahlı ekibin bu sevinci Atila'nın golüyle erken noktalandı. Sağ kanattan gelişen Orduspor atağında Umbides'in ortasında büyük Serkan Kurtuluş büyük bir hata yaptı ve topa harika bir şekilde yarım vole vuran Atila skoru 2-2'ye getirdi. Maçın başarılı isimlerinden Sernas Gaziantepspor'u tekrar öne geçiren golü 75. dakikada rakip ağlara gönderdi. Kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Sernas, kaleyi cepheden gören kısımdan yaptığı vuruşa Fornezzi uzansa  da gole engel olamadı. 3-2

Maçın son dakikalarında skor üstünlüğünü korumak isteyen Gaziantepspor, Orduspor ataklarına iyi direndi ve gole izin vermedi. Antep temsilcisi, deplasmanda aldığı bu altın değerindeki galibiyetle düşme potasında derin bir nefes aldı. Konuk ekip puanını 32'ye çıkarak Orduspor'u 29 puanda bıraktı ve rakibini adeta ateşe attı.

 

Sayfa Yükleniyor...