Fenerbahçe yine taraftar kurbanı!

Fenerbahçe, deplasmanda oynanan Viktoria Plzen maçında sahte biletle stada girmek isteyen taraftarlar nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Ancak bu kez UEFA'nın raporunda Fenerbahçe lehine ifadeler var.

NTV Spor 20.03.2013 - 13:55
Fenerbahçe yine taraftar kurbanı!

Bu sezon Avrupa Ligi'nde taraftarlarının çıkardığı olaylar yüzünden sürekli ceza alan Fenerbahçe, bir kez daha UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

Avrupa Ligi'nde Victoria Plzen ile deplasmanda oynadığı maçta bazı taraftarlarının sahte biletle stada girme teşebbüsünde bulunması nedeniyle dosyası Disiplin Kurulu'na gönderilen Fenerbahçe'nin tesellisi ise rapordaki olumlu ifadeler.

Konuyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, sarı lacivertli temsilcimizin lehine önemli bilgilere yer verildi. Bu arada Fenerbahçeli yöneticiler bu olaydan dolayı ceza almayı beklemediklerini ifade ettiler. 
 
F.BAHÇE ÖNCEDEN UYARMIŞ
Açıklamada "belli bir taraftar grubu" olarak tanımlanan bazı Fenerbahçeli taraftarların sahte biletle maça girmeye çalışacağı bilgisinin kulübe ulaştığı ve bu bilgininin hem Plzen kulübü hem de UEFA ile paylaşıldığı belirtildi: "belli bir taraftar grubunun maça sahte biletle girme teşebbüsünde bulunacağı yönünde gelen istihbarat üzerine; kulübümüz yetkilileri, Viktoria Plzen Kulübü ve UEFA güvenlik görevlileriyle bu konu üzerinde gerekli istişarelerde bulunmuşlardır" 
 
UEFA'DAN F.BAHÇE İÇİN OLUMLU İFADELER
"Bu işbirliğinin sonucu olarak sahte biletli kişilerin stadyuma girişi Çek güvenlik güçleri ve UEFA görevlileri tarafından engellenmiştir" diye süren açıklamada UEFA'dan kulübe gelen yazıda Fenerbahçe hakkındaki olumlu bir ifadeye de yer verildi: "Söz konusu işbirliği; UEFA'dan kulübümüze gelen sevk yazısında da 'Fenerbahçe Kulübü güvenlik organizasyonu çerçevesinde azami gayret göstermiştir' şeklinde de ifade edilmiştir"
 
Ancak yine de teşebbüs aşamasında kalsa da bu eylem dolayısıyla, Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildiği de belirtildi.
 
NELER YAŞANMIŞ?
Fenerbahçe'nin açıklamasında ilgili ihlalin UEFA raporunda şu şekilde yer aldığı belirtildi: "Stadyum dışında sahte biletli / biletsiz Fenerbahçe taraftarları stadyuma girmeye çalıştı; sayıları yaklaşık 150'ydi. Bu olay devre arasında yaşanmıştır. Stadyumdaki Fenerbahçe taraftarlar kapıyı açmaya çalıştı. Polis ve güvenlik görevlileri bu girişimi engelledi, kısa bir müdahalenin ardından durum kontrol altına alındı. Polis ve güvenlik görevlileri, iyi bir işbirliğiyle durumu dikkatle yakından izledi. Bu gelişme maçın sorunsuz bir şekilde seyretmesini etkilemedi"
 
Fenerbahçe Kulübü, olayla ilgili savunmasını UEFA'ya iletirken; konunun, en geç 19 Nisan 2013 Cuma gününe kadar karara bağlanmasının beklendiğini duyurdu.

CEZA BEKLENMİYOR
Bu arada bu olayla ilgili olarak bilgi paylaşımı ve işbirliği nedeniyle UEFA'dan teşekkür yazısı aldıklarını vurgulayan Fenerbahçeli yöneticiler, ceza beklemediklerini vurguladılar.
 
TARAFTAR CAN YAKIYOR
Bu sezon Fenerbahçe Kulübü, tribün olaylarından dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Tribün olayları nedeniyle UEFA'dan ilk olarak BATE maçında seyircisiz oynama cezası alan Fenerbahçe'nin başı bu maçta bile derde girmişti. Seyircisiz maçta stat dışından sahaya atılan meşale yüzünden herkesi şaşkına çeviren bir olayın kahramanı olan sarı lacivertliler, UEFA'dan çok sert tepki görmüştü.
 
UEFA, Fenerbahçe'yi "2 yıl içinde bir olay yaşanırsa Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası veririm" diye tehdit ederken; ceza vermeyi de ihmal etmemiş ve sarı lacivertliler Plzen maçını da seyircisiz olnamıştı.

Sayfa Yükleniyor...