Emenike beraat etti

Futbol'da Şike Davası kapsamında yargılanan ancak dosyası ayrılan Emmanuel Emenike için karar bugün çıktı. Nijeryalı oyuncu, beraat etti.

NTV Spor 25.04.2013 - 11:18
Emenike beraat etti

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, "Futbolda Şike" Davası kapsamında, savunması alınamadığı için dosyası ayrılan futbolcu Emmanuel Emenike'nin beraatine karar verdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, sanık Emmanuel Emenike katılmadı. Duruşmada, Emenike'yi temsilen avukatı Rezzan Epözdemir ile müdahil Trabzonspor Kulübü avukatı Nusret Yılmaz hazır bulundu.

TRABZONSPOR'UN AVUKATI: EMENİKE CEZALANDIRILSIN
Duruşmada söz alan müdahil avukat Nusret Yılmaz, savcılığın daha önce verdiği mütaalaya katıldıklarını ve sanık Emenike'nin şikeden yargılandığını belirterek, "Emenike, 25 Mayıs 2011'de Fenerbahçe ile transfer sözleşmesi yaptığı bilinmesine rağmen Karabük maçından önce teklif gelmediğini beyan etmiştir. Nitekim daha önce yargılanan Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu'nu Emenike'nin transferiyle ilgili görevlendirdiğini beyan etmiştir" dedi.

Şekip Mosturoğlu'nun, Emenike ile mart ayında ön sözleşme imzaladığını belirttiğini ifade eden avukat Yılmaz, daha sonra da Karabükspor-Fenerbahçe maçından 5-6 hafta önce ise Karabükspor Başkanı Feridun Tankut'un da transferle ilgili dönemin TFF Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Alaattin Yıldırım ile görüşme yaptığını beyan ettiğini anlattı.

Emenike'nin şike yaptığına yönelik iddialarını tekrarlayan avukat Yılmaz, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

SAVCI MÜTALAASINI TEKRARLADI
Emenike'nin avukatı Rezzan Epözdemir ise yazılı dilekçe vererek müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Esas hakkında görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan ise Emenike'nin cezalandırılmasını öngören eski mütalaasını tekrar ettiğini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Emmanuel Emenike'nin Süper Lig'de 8 Mayıs 2011'de yapılan Karabükspor-Fenerbahçe maçında şike yaptığı iddiasıyla hakkında dava açıldığını hatırlatarak, söz konusu suçtan cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı kanıtlara ulaşılamadığını belirtti.

Suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle sanık Emmanuel Emenike'nin beraatine hükmeden heyet, yargılama giderinin de devlet üzerinde bırakılmasına karar verdi.

EMENİKE: GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan avukat Rezzan Epözdemir, adaletin tecelli ettiğini söyledi.

Avukat Epözdemir, karardan sonra, Rusya'da bulunan menajer Erdem Konyar aracılığıyla müvekkili Emenike ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Emenike bana 'Uykusuz günler geçiriyordum. Türk adaletine güveniyordum, çok teşekkür ederim. Gerçek ortaya çıktı, çok mutluyum. Artık kariyerim de yeni bir planlama yapacağım' dedi" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...