Fırtına İBB'yi ateşe attı!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, sahasında kümede kalma mücadelesi veren İstanbul BŞB'yi 4-3 mağlup etti. Bu mağlubiyetle İstanbul BŞB, haftayı 36. puanla 16. sırada tamamlarken, kümede kalma ümitlerini de son haftaya bıraktı.

NTV Spor 13.05.2013 - 21:48
Fırtına İBB'yi ateşe attı!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, sahasında kümede kalma mücadelesi veren İstanbul BŞB'yi 4-3 mağlup etti. Bu mağlubiyetle İstanbul BŞB, haftayı 36. puanla 16. sırada tamamlarken, kümede kalma ümitlerini de son haftaya bıraktı.

Bordo mavili takımda, stoperde Giray kart cezası, Mustafa Yumlu da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Teknik direktör Tolunay Kafkas tarafından kadro dışı bırakılan bir diğer savunma oyuncusu Bamba da takımda yer almadı.

Stoperde bu 3 futbolcunun yokluğunda genç oyuncu Abdullah Karmil ile Celustka forma giydi. Teknik direktör Kafkas, savunmanın önünde ise Zokora'yı yedek soyundururken genç Aykut'a forma şansı verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor de geçen hafta 2-0 galip geldiği Fenerbahçe maçının ilk 11'indeki oyuncularla sahaya çıktı.

FIRTINA İBB'Yİ ATEŞE ATTI!
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, sahasında kümede kalma mücadelesi veren İstanbul BŞB ile karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor ilk dakikalarda üst üste pozisyona girerken ilk tehlikeli atağını 10. dakikada Volkan Şen ile yakaladı.  Celutska, savunma arkasına koşu yapan Volkan'a uzun bir pas attı. Volkan, Eduardo'nun üzerinden aşırtmak istedi ama Eduardo topu uzaklaştırdı.

Bu dakikalarda ataklarını sıklaştıran Trabzonspor aynı dakikada içinde bu kez de Adrian ile net bir pozisyondan yararlanamadı.  Hızlı gelişen atakta Halil, pasını Adrian'a verdi. Adrian ceza alanına girip karşı karşıya pozisyonda vurdu ama Eduardo topu kornere gönderdi.

İstanbul BŞB kalesini adeta abluka altına alan Trabzonspor, çok geçmeden golü buldu. Bordo-mavili ekipte sahneye çıkan isim Olcan Adın oldu.

GOL: 19.DK (OLCAN ADIN): Kısa paslarla rakip yarı alana geçen bordo mavili ekipte sağ kanatta önce top kaybı yaşandı. Ardından Halil araya girip topu kazandı ve sağ kanattan ceza alanına girdi. Kale sahasına yerden pasını attı ve gelen topa Olcan dokundu ve topu ağlara gönderdi:1-0.

Golden sonrada ataklarını kesmeyen Trabzonspor, Olcan'ın golünden 4 dakika sonra bu sefer Volkan Şen ile farkı 2'ye çıkardı.

GOL 23.DK (VOLKAN ŞEN): Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu savunma ceza alanı dışında gönderdi. Ceza alanı dışında topu alan Volkan, ceza alanına girdi ve iki rakibinden sıyrılıp sol ayağıyla sol üst köşeye çok şık bir gol attı:2-0.

Kalesinde üst üste iki gol birden gören İstanbul BŞB, kısa süreliği yaşadığı şoku üzerinden atarak farkı azaltmak adına rakip kaleye yüklenmeye başladı. Holmen ile ileri uçta etkili olan konuk ekip golü Doka ile buldu.

GOL 34.DK (DOKA): Gelişen İstanbul BŞB atağında Holmen, topu biraz sürdükten sonra pasını Tevfik'e atmak istedi ama savunmaya çarpan top Doka'nın önüne geldi. Doka, topu kontrol etmeden hafif sol çaprazdan sert bir şut çekti ve top ağlarla buluştu:2-1.

Trabzonspor rakibine karşılık vermekte geçikmedi ve 3 dakika sonra Halil Altıntop ile farkı yeniden ikiye çıkardı.

GOL 37.DK (HALİL): Kullanılan serbest vuruşta Olcan, sert bir şut çekti. Baraja çarpan top ceza alanı içindeki Halil'de kaldı. Halil karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi:3-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo mavililerin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda oyunun temposu bir hayli düşük başlarken İstanbul BŞB 54. dakikada İsveçli oyuncusu Holmen ile direğe takıldı. Bu dakikadan itibaren ataklarını arttıran ve golü adeta bağıra bağıra arıyan İstanbul BŞB, Zayatte ile farkı yeniden 1'e indirdi.

GOL 57.DK (ZAYATTE): Ceza alanına yapılan ortada ön direkte topa yükselen Zayatte, güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi:3-2.

Golden sonrada tempoyu düşürmeyen İstanbul BŞB beraberlik için bastırmaya devam etti. İlerleyen dakikalarda tempoyu düşüren konuk ekip yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.

Trabzonspor karşılaşmanın son dakikalarında Yasin ile golü buldu.

GOL 84.DK (YASİN): Trabzonspor kontra atağında Olcan, topu rakip ceza alanına kadar taşıdı ve solda boş durumda bulunan Yasin'e pasını verdi. Yasin topu kontrol ettikten sonra boş kaleye topu gönderdi: 4-2.

Uzatma dakiklarında İstanbul BŞB, Zenke ile farkı 1'e indirdi.

GOL 90+5 (ZENKE): Gelişen İstanbul BŞB atağında ceza sahası dışından kaleye gönderilen sert şutu kaleci Onur kurtardı. Onur'dan dönen topu Zenke ağlara gönderdi: 4-3.

Karşılaşmanın kalan dakikalaronda iki takım adınada önemli bir pozisyon olmadı ve Trabzonspor sahadan 4-3 galip ayrılan taraf oldu.

TRABZONSPOR: 4 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 3
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, İsmail Şencan
Trabzonspor: Onur, Serkan, Abdullah, Celustka, Cech, Aykut, Soner (Dk. 87 Zokora), Adrian (Dk. 61 Sapara), Volkan (Dk. 70 Yasin), Olcan, Halil
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eduardo, Geraldes (Dk. 78 Visca), Can Arat, Zayatte, Ekrem, Tevfik, Holmen, Efe (Dk. 46 Zenke), Tayfun, Zeki, Ömer Can (Dk. 25 Doka)
Goller: Dk. 19 Olcan, Dk. 23 Volkan, Dk. 37 Halil, Dk. 85 Yasin (Trabzonspor), Dk. 34 Doka, Dk. 57 Zayatte, Dk. 90 4 Zenke (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 8 Ömer Can (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 69 Volkan (Trabzonspor)

Sayfa Yükleniyor...