Akhisar Belediyespor'dan dev adım!

Akhisar Belediyespor’dan kritik galibiyet... Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdman Yurdu'nu Gekas'ın golüyle 1-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor 14. sıraya yükseldi. Manisa ekibinin ligde kalması için gelecek hafta Ordu deplasmanından puanla dönmesi yeterli olacak.

NTV Spor 13.05.2013 - 21:57
Akhisar Belediyespor'dan dev adım!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ligden düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu'nu ağırladı.

Akhisar Belediyespor, 88. dakikada Gekas'ın attığı golle Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 mağlup ederek ligde kalma yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Puanını 39'a çıkaran Akhisar Belediyespor 14. sıraya yükseldi.  

Akhisar Belediyespor gelecek hafta Orduspor ile oynayacağı maçtan puan alması durumunda diğer maçların sonucunu beklemeden ligde kalacak. Manisa ekibi mağlup olması durumunda ise diğer maçların sonucunu bekleyecek.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Mersin İdman Yurdu oldu. Konuk ekip ilk dakikalarda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Seyircisi önünde hanesine 3 puan yazdırmak isteyen Akhisar Belediyespor ise kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede net fırsatlar yakaladı, ancak son vuruşlarda başarılı olamadı. İlk devrede gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

Akhisar Belediyespor ikinci devreye hızlı başladı. Oyunu rakip sahaya yıkmak isteyen ev sahibi takım, gol yollarında etkili olamadı. Topa daha çok sahip olan Mersin İdman Yurdu, pozisyon üretmesine rağmen aradığı golü bulamadı. Son bölümde oyunu Akhisar Belediyespor rakip kaleye yüklenmeye başladı.

Ev sahibi takım aradığı golü 88. dakikada Gekas ile buldu. Sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortaya iyi bir zamanlama ile yükselen Yunan futbolcu, düzgün bir kafa vuruşu ile topu Mersin İdman Yurdu ağlarına gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmazken, Akhisar Belediyespor sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılarak hanesine çok kritik bir 3 puan ekledi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR "1 PUAN"A KALDI
Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 mağlup ederek, küme düşme hattından çıkan Akhisar Belediyespor, gelecek hafta Orduspor deplasmanında 1 puan alması halinde, diğer sonuçlara bakılmaksızın ligde kalacak.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda bu sezon son maçına çıkan Akhisar Belediyespor, ilk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmayı ikinci yarıda Yunan golcüsü Gekas'ın attığı golle 1-0 önde bitirdi.

Bu sonuçla puanını 39'a yükselten ve 14. sıraya çıkan Ege temsilcisi, son haftaya avantajlı girdi. Düşme hattındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 3, Kardemir Karabükspor'un 2 puan önünde yer alan Akhisar Belediyespor, son hafta deplasmanda lige daha önce veda eden Orduspor ile karşılaşacak.

Orduspor deplasmanda alacağı beraberlik ve galibiyet halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın ligde kalacak Ege temsilcisi, mağlup olması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kardemir Karabükspor'un maçlarındaki sonuçlar önem kazanacak.

Akhisar Belediyespor'un mağlup olması, diğer 2 takımın kazanması halinde Akhisar Belediyespor lige veda edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Kasımpaşa'yı konuk edeceği son haftada, Kardemir Karabükspor ise Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

GEKAS'TAN 12. GOL
Bu sezon 14. maçında 12. golüne ulaşan Gekas, golleriyle Akhisar Belediyespor'a katkı vermeyi sürdürdü.

Ege temsilcisi Gekas'ın gol attığı 10. müsabakada 7. galibiyetine ulaşırken, diğer 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 1 - MERSİN İDMAN YURDU: 0 
Stat:
Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Süleyman Abay, Alpaslan Dedeş, Mustafa İspiroğlu
Akhisar Belediyespor: Oğuz, Emrah, Uğur, Sonko, Çağdaş (Dk. 57 Emin), Ahmet Cebe (Dk. 19 Sertan), Merter, Bilal, Güray, Bruno (Dk. 73 Kerem), Gekas
Mersin İdman Yurdu: Orkun, Eren (Dk. 46 Ben Yahia), Serkan, Mitrovic, Tanju (Dk. 85 Murat), Burhan, Lawal, Gosso, Nduka, Culio, Mert Nobre
Gol: Dk. 89 Gekas (Akhisar Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 59 Bruno, Dk. 75 Merter, Dk. 90 1 Güray, Dk. 90 4 Bilal, Dk.90 4 Çağdaş (yedek kulübesinde)(Akhisar Belediyespor), Dk. 13 Eren, Dk. 26 Mert Nobre, Dk. 26 Culio, Dk. 90 1 Burhan (Mersin İdman Yurdu)

Sayfa Yükleniyor...