Yılmaz Vural istifa etti

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Sivasspor maçı sonrasında istifa ettiğini açıkladı.

NTV Spor 19.05.2013 - 16:26
Yılmaz Vural istifa etti

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, sezonun son maçında kendi sahalarında ağırladıkları Sivasspor ile oynadıkları ve 0-0 kaldıkları maç sonunda istifa ettiğini açıkladı.

7 ay bir haftalık görev süresi içerisinde Elazığ'da büyük mutluluklar yaşadığını belirten, Vural, "13 Ekim'den beri buradayız. Bu dönemde o kadar çok insanla mutlu olduk ki, o kadar çabuk ve güzel geçen bir dönem oldu ki oradan bir takım isimleri atlarsam diye ödüm kopuyor. O yüzden buraya yazmak durumunda kaldım ki hayatımda hep doğaçlama konuşan bir insan olduğum halde. Yani ben çok istiyordum bugün de kazanalım ki takımımız birkaç basamak daha yukarı çıksın. Dolayısıyla hedefini seneye daha büyütsün. Artık hedefi 44 puan. Bu sene 43 puan alan bir takımın hedefi gelecek yıl 44 puan olmalı. Kısaca ligin bu panoramasını çıkardıktan sonra benim tabi ki Elazığspor'a tavsiyem Ordu ve Mersin'in durumunu unutmasınlar. Ordu da bir sene ligde kaldı, ikinci sene 'aaa biz bu ligin takımıyız galiba' dediler. Paraları pulları da vardı bayağı, iyi oyuncular iyi kadrolar kurdular ama maalesef bir sene sonra geri döndüler" dedi.

"YETKİ İSTEMEK, SORUMLULUK ALTINA GİRMEKTİR"
Geçtiğimiz hafta içerisinde kulüpte kalıp kalmayacağı konusuna değinen Vural, "Önümüzdeki seneyle ilgili bana soru soracaksınız biliyorum. Bana geçen hafta böyle bir soru sordunuz. Benim verdiğim tek cevabım şu olmuş oldu. Ben yetkilerimle çalışırım ve bu söylemimin biraz kırcı olduğu ifade edildi, yani yetki istemek nasıl kırıyorsa insanları? Yetki istemek herkesin harcı değil. Yetki istemek bir sorumluluk altına girmektir ve çok önemli bir yüktür. Herkes yetki isteyemez; yetki istemek bir yeterliliktir. Yetki istemek kendine güvendir. Yetki istemek mesleğe saygıdır. Bu anlamda benim böyle bir isteğim olmuştu. Sonra biz Çarşamba günüydü galiba, yönetim kurulumuzla toplandık ve orada bir istişare yaptık. Dedim ki arkadaşlarım benim zaten bir sözleşmem var. Bu sözleşmede de yetkilerim apaçık duruyor. Ben acemi bir antrenör değilim. Ben 28 seneden beri bu ligin tozunu yutan, hakikaten bu konuda kendimi yeterli sandığım bir sıfatım. O yüzden burada kızacak darılacak bir şey yok dedim. Onlarla da konuştuk" diye konuştu.

"ELAZIĞSPOR DEFTERİ BENİM İÇİN KAPANMIŞTIR"
Yönetimle yaptığı toplantıdan anladığı kadarıyla, bu mantıkla burada devam etmesinin mümkün olamayacağı kanaatine vardığını ifade eden Vural, "Benim algıladığım şu; 7 ay 15 günlük veya bir haftalık dönemde benim kendi meslek anlayışım ve antrenörlük bakışıma göre, benim bu mantıkla burada devam etmem mümkün değil. Çünkü ben olduğum yerde etkili olmak isterim, olduğum yerde hakikaten by-pass olmak istemem. Yani ben kendi becerilerimi ortaya çıkaracak bir ortam isterim ve 7 ay 1 haftalık döneme özetle baktığımda, hem insani ilişkiler, hem birlikte çalıştığımız personelinden tutun da yönetimimize, başkanımıza kadar, insanların kelimelerimi çok dikkatli seçmek istiyorum, çünkü buradan birilerine sıkıntı verip gitmek istemem. Herkese de saygım, sevgim sonsuz ve her zaman öyle olacak ve her zaman benden yardım istendiğinde Elazığspor için yapmayacağım bir şey yok. Ama gördüğüm kadarıyla birkaç süre sonra buradan ayrılmak yerine şimdi bunları görüp, buna bir önlem almak adına kendi geleceğimi, kariyerimi düşünmek zorundayım. Ve o yüzden yönetim kurulumuz da biraz sonra benden toplantı yapmamı istemişlerdi. Ben o toplantıya da girmeyeceğim ve özetle hepiniz hakkınızı helal edin. Elazığspor defteri benim için çok şerefle ve onurla kapanmıştır. Teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yılmaz Vural, Spor Toto Süper Ligi 8'nci haftada Bülent Uygun'un istifası sonucu göreve gelmişti.

Sayfa Yükleniyor...