Aybaba dönemi resmen sona erdi

Beşiktaş'ta Samet Aybaba dönemi resmen bitti. Siyah-beyazlı kulüp, Aybaba ile olan sözleşmenin karşılıklı feshedildiğini borsaya bildirdi. Bu gelişme üzerine hız kazanan yeni teknik adam arayışlarının bu hafta netlik kazanması bekleniyor.

NTV Spor 27.05.2013 - 15:27
Aybaba dönemi resmen sona erdi

Beşiktaş'ta 1 yıllık Samet Aybaba dönemi resmen sona erdi.

Taraflar arasında sözleşmenin fesih şartlarıyla ilgili yapılan pazarlığın ardından, ayrılık resmiyet kazandı. Siyah-beyazlı kulüp borsaya gönderdiği yazıda, sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini bildirdi.

Bildirimde fesih şartları da kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre Beşiktaş, Aybaba'nın 2013-2014 sezonuna ait alacağını da ödeyecek. 1 milyon 550 bin liralık tutar ilki 31 Ağustos'ta olmak üzere 10 taksit halinde ödenecek ancak siyah-beyazlı kulüp bu ödemeye bir şart koydurdu. Eğer Samet Aybaba 2013-2014 sezonunda bir başka kulüple sözleşme imzalarsa, yeni kulübünden alacağı ücret, Beşiktaş'ın ödeyeceği tazminattan düşülecek. Aradaki fark da yine 10 taksit halinde ödenecek.

Bu gelişmeyle teknik direktörlük koltuğu resmen boşalan Beşiktaş'ta arayışlar da hız kazandı. Yeni sezonda takımı yabancı bir teknik adama emanet edecek Beşiktaş'ın futbol genel direktörü Önder Özen, teknik direktör transferi için yurt dışına gitti.

Özen, 1 hafta boyunca listedeki çalıştırıcılarla görüşüp anlaşma şartlarını konuşacak. Ardından yönetimle bir araya gelecek ve siyah-beyazlıların yeni teknik direktörü belli olacak. Önder Özen'in listesindeki başlıca isimlerse, Marcelo Bielsa, Lucien Favre, Herve Renard, Martin Jol ve Roberto Martinez...

Sayfa Yükleniyor...