BEŞİKTAŞ'A 1 YIL CEZA!

UEFA'dan Beşiktaş'a darbe! UEFA Disiplin Kurulu, dün sabahtan beri merakla beklenen kararlarından ilkini açıkladı ve Beşiktaş'a Avrupa'dan 1 yıl men cezası verdi! Adalı ve havutçu hakkında ise karar çıkmadı.

NTV Spor 25.06.2013 - 19:33
BEŞİKTAŞ'A 1 YIL CEZA!

Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'ndan aldığı ceza resmi olarak açıklandı. Siyah-beyazlı kulüp, Avrupa'dan 1 yıl men cezası aldı.

UEFA'dan gelen bu cezanın ardından Beşiktaş, 3 gün içinde Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacak. UEFA Tahkim Kurulu'nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar bir sonuca varması bekleniyor. Beşiktaş'ın, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da başvurma hakkı bulunuyor.

ADALI VE HAVUTÇU İÇİN EK RAPOR İSTENDİ
Beşiktaş'a 1 yıl ceza veren UEFA Disiplin Kurulu, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında ise karar almayıp UEFA müfettişinden ek rapor talep etti.
 
TALEP EDİLEN CEZA NEYDİ?

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Beşiktaş'ın da 1 yıl Avrupa'dan men edilmesini; ayrıca eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesini talep edilmişti.
 
KAP'A AÇIKLAMA GÖNDERİLDİ
Bu arada kararlar sonrası siyah beyazlılar Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama gönderdi. Açıklamada "Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacaktır. UEFA 54. Maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz UEFA disiplin kurulunun bu kararına,  3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır." denildi.
 
 

Sayfa Yükleniyor...