FENERBAHÇE'YE 2 YIL CEZA!

Fenerbahçe'ya kara haber! Şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen sarı-lacivertlilere 2 yıl Avrupa'dan men cezası geldi. Ceza 2+1 şeklinde açıklanırken; bunun sırrı UEFA'nın açıklamasıyla ortaya çıktı...

NTV Spor 25.06.2013 - 20:12
FENERBAHÇE'YE 2 YIL CEZA!

Şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen Fenerbahçe'nin korktuğu başına geldi! Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye 2+1 yıl Avrupa'dan men cezası verdi. +1'lik ceza, 5 yıl içinde benzer bir olaya karışması durumunda ekstradan verilmek üzere ertelendi.
 
DİKKAT! CEZALAR, HAK KAZANDIĞI SEZONLARDA GEÇERLİ OLACAK!
Fenerbahçe'ye verilen 2 yıllık cezada önemli bir ayrıntı var. 2 yıllık cezanın ilki, bu sezon yani 2013-14 sezonunda uygulanacak. 2. yıl ise 2014-15 sezonu olmayabilir. Çünkü Fenerbahçe'nin cezasını tamamlaması için önce Avrupa'ya gitme hakkını elde etmesi gerekiyor. Yani ceza önümüzdeki 2 sezonu değil, Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitme hakkını elde edeceği ilk 2 sezonu kapsıyor. Cezasının ilkini bu sezon çekecek olan Fenerbahçe, bir an önce Avrupa'ya gitme hakkını elde edip 2. yılını da geride bırakmayı hedefleyecek.
 
+1 yıl ceza ise, sarı lacivertli kulübün 5 sezon içinde benzer bir olaya karışması durumunda hayata geçecek ve o zaman verilecek cezaya eklenecek.

KİŞİLER KARARA BAĞLANMADI
Başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Altyapı Koordinatörü Cemil Turan hakkındaki ceza talepleri ise karara bağlanmadı. UEFA Disiplin kurulu, bu 5 kişi hakkında müfettişten ek rapor talep etti. Bu 5 isim hakkındaki karar, ek rapor ve ek savunmalar sonrası verilecek.

3 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLECEK
UEFA'dan gelen bu cezanın ardından Fenerbahçe, konuyu 3 gün içinde Tahkim Kurulu'na taşıyacak. UEFA Tahkim Kurulu'nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar bir sonuca varması bekleniyor. Fenerbahçe'nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da başvurma hakkı bulunuyor.
 
TALEP EDİLEN CEZALAR NEYDİ?
UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe'nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları'ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti.
 
KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Fenerbahçe Kulübü'nün KAP'a bildirdiği resmi açıklamada ise, "UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun bugün tarafımıza ulaşan kararında; Kulübümüzün hak kazanacağı müteakip 3 sezon için UEFA müsabakalarından men edildiği, ancak 3. sezonun 5 yıllık sınama dönemi için ertelendiği tebliğ edilmiştir. Karara ilişkin olarak UEFA Tahkim Kurulu'na gerekli itiraz başvurusu yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

 

Sayfa Yükleniyor...