Ali Koç'tan imza süreci ve TFF seçimlerine ilişkin açıklama

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüplerin TFF'deki seçimi erkene alabilmek için topladıkları imzalara ilişkin, "Durup dururken imza süreci başlamadı. Herkes memnun mesut, dünya toz pembe, kimse şikayet etmiyor, boş vaktimiz var gidip imza toplayalım denmedi." dedi. Koç, TFF seçimlerine ilişkin, "Kendi yönetim kurulu kararıyla 22 günde seçime gidebilirdi. Yine bugün istese bu işi haziran ayı başına getirir." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi - NTV Spor 03.05.2024 - 15:04
Son Güncelleme: 03.05.2024 - 17:00
Ali Koç'tan imza süreci ve TFF seçimlerine ilişkin açıklama

, Türkiye Federasyonu'daki seçim süreci ve kulüplerin topladığı imzalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kulüplerin daha önce ilan edilen seçim tarihini erkene alabilmek için topladıkları imzayla ilgili Ali Koç, "Durup dururken imza süreci başlamadı. Herkes memnun mesut, dünya toz pembe, kimse şikayet etmiyor, boş vaktimiz var gidip imza toplayalım denmedi." ifadelerini kullandı.

Ali Koç sözlerini şöyle sürdürdü, "Hiç olmadığı kadar kaotik bir bir sezon yaşıyoruz. Krizler yönetilemedi. Türk futbolunda güven bunalımı var. En güvenilmez kurum belki de TFF. Belki de en güvenilmez sektör de Türkiye'deki futbol sektörüdür. Hakemlik yazboz tahtasına döndü. Kişilere ve kurumlara göre değişikliğe gidildi. Kindar bir başkanımız var. Sayın Ahmet Nur Çebi ile girdiği polemik sonrasında olayı kişiselleştirip Beşiktaş'a gösterdiği muamele. Galatasaray ile arasında garip bir ilişki var."

"OYUNCULARIMIZA 4-5 MAÇ CEZA VERİLECEKTİ"

'deki Trabzonspor- maçıyla ilgili Ali Koç, "Yaşanan bunca kriz ve skandal var. Hakem olayı. O olaydan iki saat önce federasyondaydık. Devre arasında MHK'yı ve hakemleri değiştireceğini anlattı. Bir yumruk olayı oldu ve başkan 180 derece değişti. Trabzonspor - Fenerbahçe maçından sonra Fenerbahçeli oyunculara ağır ceza vermek için raporlar değiştirildi ama cesaret edemedi. Oyuncularımıza 4-5 maç ceza verilecekti." açıklamasında bulundu.

Ali Koç ayrıca, "
Kulüplerin arasına nifak tohumları ekti. Liyakatsiz kadrolar. Aday olmayacağım demişti, şimdi mayıs ayında bakacağım diyor. İmza veren vermeyen, duruşunun arkasında olan kulüplere saygım çok büyük." ifadelerini kullandı.

"22 GÜNDE SEÇİME GİDEBİLİRDİ"

Kulüplerin imza toplama sürecine ilişkin Ali Koç ayrıca şunları söyledi, "2 Nisan'da süreç başlıyor. 4 Nisan'da 8 takım, Trabzonspor ve Galatasaray'ın dahil olduğu imza vereceklerini söylüyor. Pazartesi çok geç diyip imzasını çekenler var. 5 Nisan'da 4 takım daha sürece dahil oluyor, bunlardan birisi Fenerbahçe. Uzak duruyorduk. Bize gelen rica ve baskı üzerine, en önemlisi Süper Kupa'yla ilgili gelen yazı sonrası köprüleri attık. En son da Beşiktaş katıldı. Bu işin ciddiyetine varan Büyükekşi, zaman kazanmak için Urfa'da bir açıklama yaptı mali genel kurulun seçimli olacağına dair. Bu açıklamadan sonra imza vereceğini söyleyen 3 takım imzayı çekiyor. 18 Temmuz hedefimize ulaştık diye. Bunu yeni bir federasyon olacağını düşünerek söylüyorlar. Hiç görüş vermemiş iki kulübümüz de uygun bulduklarını söylüyor. İki ayrı görüş oluyor ve 16 Nisan'da Kulüpler Birliği'nde toplanıyoruz. Ben 14 kulüple bir açıklama yapıyorum. İstisnasız toplantıya katılan her kulüp taze bir kana ve yeni bir federasyona ihtiyaç olduğunu söylüyor. Yöntem olarak da Dursun beyin önerisiyle diyalog oluyor. Kendi yönetim kurulu kararıyla 22 günde seçime gidebilirdi. Yine bugün istese bu işi haziran ayı başına getirir. Biz bunlar yüzünden Süper Kupa'dan olduk. Önümüzdeki sene Türkiye Kupası'na katılmayacağız."

"136 TANE NOTER TASDİKLİ İHTARNEME VAR"

Ali Koç, kulüplerin topladığı imza sayısıyla ilgili, "Net bir şey varki sayın başkan rüzgarı almış, röportaj üstüne röportaj. 1 Mayıs'ta bir açıklama yayınlanmış. Skandal bir açıklamadır. Bu açıklamaya göre futbolda ortam toz pembe. Mükemmel başarılar var, kimse şikayetçi değil ve sezon içindeki skandallar yaşanmamış. Başkanımız anlaşılan çok farklı düşünüyor. Azınlık, çoğunluğa tahakküm edemez diyor. Biz azınlığız, 3-5 kulüp diyor ve aşağılıyor. Belgeleri ben toplamıyorum, ben Ecmel başkana inanırım. 136 tane noter tasdikli ihtarname var. Burada 10 küsür Süper Lig kulübü var, onlarca alt lig ekibi var." dedi.

Ali Koç, TFF'de 18 Temmuz'da yapılacak seçime ilişkin, "Yönetim kurulu kararı aldılar mı almadılar mı bilmiyorum. Açıkladıkları gün yönetim kurulunun büyük bir bölümü bilmiyordu. 18 Temmuz değil, kendiyle ilgili samimi değil. 18 Temmuz için bekle ve gör politikası uygulanıyor. Doğru da yapıyor olabilir mücadele ediyor. İmza vermeyen kulüpler isterse aday olsun bizden oy alamaz diyor. 18 Temmuz'un motivasyonun Avrupa Futbol Şampiyonası olduğu söyleniyor. Bizim çocuklarımızın motivasyonu federasyonun başında kimin olduğuna bakmasıysa milli duyguları anlamamışlar demektir. Zaman satın alma, gerginlik biter, lig biter, yaz olur bir de şampiyonadan iyi bir şey çıkartırım ve yoluma devam ederim diye bakıyor." ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...