FENERBAHÇE'NİN TARİHİ SAVUNMASI!

UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına itiraz eden Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunması tam 7 saat sürdü. İşte tarihi duruşmadan ilginç detaylar...

NTV Spor 09.07.2013 - 12:06
FENERBAHÇE'NİN TARİHİ SAVUNMASI!

UEFA Tahkim Kurulu Fenerbahçe kulübünü ve tanıklarını duruşmalı toplantıda dinledi.

Nyon'daki UEFA Genel Merkezi'nde yapılan toplantı 7 saat sürdü.

Fenerbahçe'nin tarihi savunmasına başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra hukuktan sorumlu yönetici Deniz Tolga Aytöre, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın yanı sıra, 7 avukat katıldı. İddianamede adı geçen futbolculardan Mehmet Yıldız, Serdar Kulbilge, Orhan Şam, Korcan Çelikay ve Emmanuel Emenike'nin avukatı Emre Konyar da toplantı için Nyon'daydı.

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe kulübünün bahsi geçen maçlarla ilgili getirdiği tüm tanıkları dinledi. Herhangi bir süre kısıtlamasına gidilmedi. Duruşmada Tahkim Kurulu başkanı ve seçtiği iki üye yer aldı. Tahkim Kurulu üyesi Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ise usül gereği davaya katılmadı.

Kurul Büyükşehir Belediyespor ,Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Sivasspor maçları ile ilgili tanıkları dinlerken, UEFA Müfettişi Miguel Palacios Karabükspor-Fenerbahçe karşılaşmasını raporundan çıkarttığı için bu maç dikkate alınmadı.

Tanıklara çeşitli sorular yöneltildi. Emenike'nin avukatı Erdem Konyar'a, Nijeryalı oyuncunun beraat edip etmediği, dönemin Gençlerbiliği kalecisi Serdar Kulbilge'ye ise federasyondan ceza alıp almadığı soruldu. UEFA Müfettişi Palacios fazla söz almazken, duruşma genel olarak Fenerbahçe'nin savunmasına  ayrıldı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından Aziz Yıldırım 50 dakikalık bir savunma yaptı. Yıldırım disiplin kurulundaki savunmasına göre daha sakin bir tavır sergiledi. 

Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından söz külup avukatlarına geldi. İki saat süren bu bölümde, UEFA Müfettişi Palacios'un raporunda yaptığı hatalar ve tanıkların ifadeleri ön plana çıkartıldı. İddiaların tamamı reddedildi. 

UEFA Tahkim Kurulu'nun kararınını 15 Temmuz'a kadar açıklanması bekleniyor. Olumsuz bir karar çıkması durumunda Fenerbahçe dosyayı CAS'a taşıyacak.

Sayfa Yükleniyor...