Balıkesirspor'a Ganalı santrafor

Balıkesirspor, Ganalı santrafor Kwame Amponsah Karikari ile sözleşme imzaladı. Karikari, Balıkesirspor'un profesyonel liglerdeki 42 yıllık tarihinin ilk yabancı oyuncusu oldu.

NTV Spor 09.07.2013 - 16:04
Balıkesirspor'a Ganalı santrafor

PTT 1. Lig'in yeni ekiplerinden Balıkesirspor, Ganalı santrafor Kwame Amponsah Karikari ile sözleşme imzaladı.

Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, kulübün tesislerinde düzenlenen imza töreninde, iyi bir kadro oluşturma hedefiyle transfer çalışması yürüttüklerini söyledi.

Yerli oyuncu transferini bitirdiklerini ifade eden Aktürk, "3 yabancı oyuncu kontenjanımız bulunuyor. İsveç'in AIK Stockholm takımında forma giyen Ganalı Kwame Amponsah Karikari'yi (21) bir yıllığına kiraladık. Satın alma opsiyonu bizde. Genç oyuncunun kendini gösterip, çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Diğer iki yabancı konusunda teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi.

Balıkesirspor'un profesyonel liglerdeki 42 yıllık tarihinin ilk yabancı oyuncusu olan Karikari ise Balıkesirspor'a geldiği için mutlu olduğunu belirterek, kendisine güvenen ve fırsat verenlere teşekkür etti. Profesyonel lig tarihindeki ilk yabancı oyuncu olmasının da kendisi açısından ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Karikari, "Bu durum, beni daha çok motive edecek. Takımı, daha başarılı yapmak için çok çalışacağım. Balıkesirspor'u, bir üst lige çıkarmak için elimden geleni yapacağım. Taraftarlarımızı daha fazla mutlu etmek istiyorum. Türk futbolunu Bursaspor vasıtasıyla takip ettim, yakından ilgilendim. Türkiye'de futbol oynamak hakiktan zor. Türkiye'de üst seviyede futbol oynanıyor. Benim gibi bir genç oyuncu için böyle bir ülkede oynamak hem kariyer hem de gelecek için önemli" dedi.

Geçen yıl 13 gol attığını belirten Karikari, "Burada daha çok gol atmak istiyorum. Takıma alışma süreci olacak. Ondan sonra takım için faydamın çok daha iyi noktalara ulaşacağına eminim. Taraftarımız bizi desteklesin, biz de elimizden geleni yapalım" diye konuştu.

Kendisini 1 yıllığına Balıkesirsporlu yapan sözleşmeye imza atan Karikari, Balıkesirspor bayrağının önünde fotoğraf çektirdi.

Sayfa Yükleniyor...