UEFA'nın kapısı çalınacak!

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylar sonrasında polisin yeniden statlara dönmesi için formül aranıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu'ndan statlarda silahlı güvenlik ve polise karşı olan UEFA'yı ikna etmesini istedi.

NTV Spor 25.09.2013 - 17:07
UEFA'nın kapısı çalınacak!

 
Hükümet, polisin yeniden stadlarda görev alması için UEFA engelini aşma formülü arıyor. Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahaya giren seyircilere müdahale edemeyen özel güvenliklerin yerine stadlara polisin geri dönmesi, hazırlanan acil önlem paketinde birinci sırada.   
 
Ancak UEFA, stat içinde resmi polislerin görev yapmasını 2004 yılında yasakladı.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı, UEFA ile görüşerek polisin stadlara girmesinin önünü açacak adımlar için Futbol Federasyonu'nu devreye soktu. Bakanlık, Federasyon'dan UEFA'yı ikna etmesini istedi...
 
UEFA'nın silahlı ve üniformalı polise karşı çıkması nedeniyle statlarda görevlendirilmesi düşünülen koruma memurlarının,  sivil kıyafetle görev yapması gündemde. Ancak UEFA'yı ikna edebilmek için asıl olarak "maçlardaki can güvenliği" argümanı kullanılacak, istisnai bir çözüm formülü istenecek.  
 
Bakanlık, Futbol Federasyonu'ndan, tribünlerin tamamını tespit edebilecek kamera sistemi kurulmasını da istiyor.
 
Statlardaki olayları önlemek için hazırlanan acil önlem paketinde, sahaya giren seyircilere verilen hapis cezalarındaki alt limitin 2 yıla çıkarılması da var. Bu düzenleme hayata geçerse bu tür suçlardaki ceza ertelemesi önlenecek.
 
Polisin kapılarda ve turnikelerde görev yapması, koruma memurlarına psikoloji eğitimi verilmesi de üstünde çalışılan önlemler arasında.

Sayfa Yükleniyor...