Terim'in yerine kim gelecek?

Galatasaray, teknik direktörünü arıyor. Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından sarı-kırmızılılar teknik direktör arayışını sürdürüyor. Maddi olarak fedakarlıktan kaçınmayacağı belirtilen başkan Aysal'ın transfer listesi oldukça kalabalık...

NTV Spor 25.09.2013 - 23:55
Terim'in yerine kim gelecek?

Galatasaray'da Fatih Terim sonrası için teknik direktör arayışı sürüyor. Sarı-kırmızılılarda birçok aday var.

Yönetim takımı, Avrupa'da üst düzey çalışmış, başarılı olmuş, kariyer sahibi ve tecrübeli bir isme teslim etmeyi düşünüyor. Sarı-kırmızılılarda Mustafa Denizli'nin sportif direktörlüğü ve altında çalışacak genç bir teknik direktör formülü de masaya geldi ancak sıcak bakılmadı.

Galatasaray'da listenin başında Roberto Mancini bulunuyor. Inter ve Manchester City'nin eski teknik patronu ile temasa geçilde ve olumlu yanıt alındı. İtalyan çalıştırıcı ile görüşmeler devam ediyor.

Sarı-kırmızılılar, Jupp Heynckes'e eski kaptanlarından Erdal Keser aracılığı ile resmi olmayan bir teklif iletti. Alman teknik adam bu sezon takım çalıştırmak istemediğini bildirdi. Ancak yönetim, ilerleyen günlerde Heynckes'e menajeri aracılığı ile resmi teklifte de bulunmayı düşünüyor.

Galatasaray, son olarak Chelsea'yi çalıştıran Roberto Di Matteo ile de temas kurdu. İtalyan teknik adamın gelmeye hazır olduğu belirtildi. Ancak daha deneyimli bir isim isteyen yönetim, Di Matteo'yu şimdilik ikinci planda tutuyor.

Sarı-kırmızılıları listesindeki diğer deneyimli isim Marcello Lippi... Çin'in Guangzou takımını çalıştıran İtalyan teknik adam, kulübü ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrılmak istiyor ancak yüksek bir tazminat denmesi gerekiyor. Bu sorunun çözüme kavuşturulması halinde Lippi, en güçlü aday olacak...

Lippi gibi kulübü ile sorunlar yaşayan bir isim de Benitez... Napoli'nin İspanyol teknik direktörünün uzun süreli ve yüksek bedelli bir kontrat karşılığı Galatasaray'a gelmeyi kabul edebileceği alınan bilgiler arasında...

Milli takımın eski teknik direktörü Guus Hiddink'in de ismi gündeme geldi. Ancak Belçika'nın Antverp kentinde bir evi bulunan ve zamanını bir kısmını burada geçirip hafta sonları maçlara gelmek isteyen Hollandalı çalıştırıcı bu nedenle listenin alt sıralarına itildi.

Rusya milli takımının Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat ile Barcelona'dan sağlık sorunları nedeniyle ayrılmak zorunda kalan Tito Vilanova ve son olarak Werder Bremen'i çalıştıran Thomas Shaff da Galatasaray'ın ilgilendiği ve temas kurduğu diğer teknik adamlar. Ancak bu isimlerin Galatasaray taraftarını heyecanlandıracak özellikte olmaması nedeniyle yönetim girişimlerini alt düzeyde tutuyor.

Kulüp Başkanı Ünal Aysal'ın teknik direktör konusunda maddi olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağı belirtiliyor. Aysal'ın yöneticilere "En iyi ve en istekli teknik direktörü getirelim. Para hiç önemli değil" dediği, bunun da görüşmeleri sürdüren isimlerin elini rahatlattığı kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...