Türk sporunun acı kaybı

Türk spor basının duayenlerinden Doğan Koloğlu, 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Koloğlu, yarın Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası, buradaki aile kabristanına defnedilecek.

NTV Spor 13.11.2013 - 17:27
Türk sporunun acı kaybı

Türk sporu acı günlerinden birini yaşıyor...

Usta gazeteci Doğan Koloğlu, 86 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir alzheimer tedavisi gören Koloğlu, yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. Trabzon Sürmene'de 1927 yılında Doğan Koloğlu, spora Galatasaray Lisesi'nde başladı. Galatasaray Futbol Takımı'nda hem oyuncu, hem teknik direktör olarak görev yapan Koloğlu, milli takımda da görev aldı.

Koloğlu Galatasaray Divan Kurulu'nda 2. başkanlık yaptı ve yöneticilik alanlarında hizmet verdi. 1963 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin ilk üyelerinden olan Doğan Koloğlu, 1981-1984 yıllarında TSYD'nin genel başkanlık görevini üstlendi. Akşam, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin spor bölümlerinde yönetmen, yazı işleri müdürü ve spor yazarı olarak hizmet veren Doğan Koloğlu, basın kuruluşlarının yönetim kurullarında da görevler aldı.

Duayen gazeteci ayrıca birçok eser ve ödülün de sahibiydi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, spor yazarı Altan Tanrıkulu ve gazeteci oğlu Sina Koloğlu, NTV Spor yayınlanan "Doğan Koloğlu'na veda" özel yayınında duygularını paylaştı.

SON YOLCULUĞUNA YARIN UĞURLANACAK
Türk spor basının duayenlerinden Doğan Koloğlu için yarın saat 10:00'da Türk Telekom Arena'da cenaze töreni düzenlenecek.

Doğan Koloğlu, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI!
Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Futbol Federasyonu ile Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, gazeteci yazar Doğan Koloğlu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

TSYD Yönetim Kurulu'nun yayımladığı mesajda, derneğin bir dönem başkanlığını yapan Koloğlu'nun, Türk sporuna futbolcu ve teknik direktör olarak da büyük hizmetlerde bulunduğu belirtilerek, "Onun Galatasaraylılığı tartışılmazken, gazeteci olarak asla tarafgirliğini kimselere hissettirmeden kaleme aldığı yazılarıyla, basının en aranılan ve saygı duyulan ismi olarak, genç nesillere yol gösterici oluşu, tesadüf değildir. Dünya basınını çok yakından takip edişi; okuyucusuna asla yanlış bilgi vermemesi; her makalesinden büyük dersler çıkarılışı, Doğan Koloğlu'nun çok özel vasıflarından sadece bir kaçıdır. Ruhu şad; mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.

TFF'nin mesajında ise Galatasaray Kulübü'nde futbolcu, yönetici ve teknik adam, milli takımlarda da teknik komite üyeliği görevlerinde bulunan Doğan Koloğlu'nun öz geçmişi ve cenaze töreniyle ilgili bilgiler aktarılırken, "Merhum Doğan Koloğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, futbol ve basın camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri de mesajlarında başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bu arada, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de TFF'nin internet sitesinden yaptığı açıklamada, Doğan Koloğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü belirterek, "40 yılı aşkın dostluğumuz bulunan rahmetli Doğan ağabey benim idareciliğimi ve antrenörlüğümü yaptı. Daha sonra basın dünyasında da çok önemli hizmetleri oldu. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile tüm futbol camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...