Kartal moral depoladı!

Beşiktaş haftayı 3 puanla kapattı. Spor Toto Süper Lig’de Torku Konyaspor’u ağırlayan siyah beyazlılar, Olcay, Almeida ve Oğuzhan’ın attığı gollerle rakibini 3-1 yendi. Beşiktaş bu galibiyetle haftaya Fenerbahçe ile oynayacağı derbi öncesinde moral tazeledi.

NTV Spor 25.11.2013 - 21:54
Kartal moral depoladı!

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Torku Konyaspor'u ağırladı.

Beşiktaş ilk yarıda Olcay, Almeida ve Oğuzhan'ın attığı gollerle Torku Konyaspor'u 3-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golü ise Selim Ay'dan geldi. Gelecek hafta Fenerbahçe ile oynayacağı derbi öncesinde moral depolayan siyah beyazlılar bu galibiyetle puanını 24'e çıkardı.Beşiktaş karşısında istediği sonucu alamayan Torku Konyaspor ise 13 puanda kaldı.

Siyah beyazlıların cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların tribünden izlediği karşılaşmaya Beşiktaş, Tolga, Serdar, Sivok, Ersan, Atiba, Gökhan Töre, Veli, Fernandes, Oğuzhan, Olcay ve Almeida ilk 11'i ile sahaya çıktı. Torku Konyaspor ise Itandje, Tolga, Erdinç, Selim, Mehmet Uslu, Mehmet  Güven, Ali, Ömer Ali, Recep, Hasan Kabze ve Gekas ilk 11'i ile sahada yer aldı.



Maça rakip sahada baskı yaparak başlayan Beşiktaş, aradığı golü 26. dakikada Olcay Şahan ile buldu. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre arka direğe doğru ortasını yaptı. O noktada Olcay Şahan bekletmeden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1-0.

Torku Konyaspor kalesine etkili gelmeye devam eden Beşiktaş, 31. dakikada Almeida ile skoru 2-0 yaptı. Sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan ceza sahası içine ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerindeki Gökhan Töre kafayla topu Almeida'ya indirdi. Bekletmeden vuruşunu yapan Portekizli futbolcu topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0 yaptı.



Oyundan düşen Torku Konyaspor'un kalesine etkili gelmeye devam eden siyah beyazlılar, 41. dakikada Oğuzhan Özyakup'un attığı golle farkı 3'e çıkardı. Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Oğuzhan, topla ilerledikten sonra ceza sahası yayının hemen dışından yerden düzgün bir vuruşla golünü attı.

İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Beşiktaş soyunma odasına 3-0'lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine Torku Konyaspor çok hızlı başladı. Konuk ekipte 49. dakikada sahne alan Selim Ay kaydettiği golle farkı 2'ye indirdi. Sol kanattan kazanılan korneri Braume arka direğe doğru gönderdi. Erdinç Yavuz kafayla topu kale ağzına çevirdi ve Selim Ay  kafa vuruşuyla golü attı:3-1.

Karşılaşmanın 86. dakikasında stadyumun ışıkları sönünce oyun bir süre durakladı. Oyunun yeniden başlamasının ardından Torku Konyaspor 90. dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta yerden gelen topu Torku Konyasporlu futbolcular sert bir vuruş yaptı. Top direkten geri geldi. Topu önünde bulan Mehmet Uslu'nun sert şutunda kaleci Tolga Zengin topun ağlarla buluşmasına izin vermedi. 

Torku Konyaspor daha fazla risk alarak Beşiktaş kalesine gitmeye çalışırken, Beşiktaş rakip sahadaki boş alanları değerlendirmeye çalıştı. İki takım da önemli fırsatlar yakalamasına rağmen son vuruşlarda başarılı olamadı ve karşılaşma Beşiktaş'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.


BEŞİKTAŞ: 3 - TORKU KONYASPOR: 1 
Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Özgür Yankaya, Serdar Diyadin, Bahtiyar Birinci
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 75 Holosko), Veli Kavlak, Fernandes (Dk. 70 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Almeida (Dk. 84 Eneramo)
Torku Konyaspor: Itandje, Tolga Ünlü, Selim Ay, Erdinç Yavuz, Mehmet Uslu, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Mehmet Güven (Dk. 79 Gunnar), Recep Aydın (Dk. 39 Djalma), Hasan Kabze (Dk. 44 Borek), Gekas
Goller: Dk. 26 Olcay Şahan, Dk. 31 Almeida, Dk. 41 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 49 Selim Ay (Torku Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Tolga Ünlü, Dk. 29 Erdinç Yavuz (Torku Konyaspor), Dk. 71 Necip Uysal (Beşiktaş)

Sayfa Yükleniyor...