Çayı Webo demledi!

Lider Rize'de takılmadı! Türkiye Kupası'nda şok yaşayan F.Bahçe, ligde galibiyete uzandı. Rizespor deplasmanına konuk olan sarı-lacivertliler galibiyeti Weo'nun 82. dakikada attığı golle kurtarırken, deplasman serisini de 6 maça çıkardı.

NTV Spor 07.12.2013 - 20:48
Çayı Webo demledi!

YANAL: "HEM PSİKOLOJİK HEM DE FİZİKSEL SAVAŞ VERİYORUZ" 

WEBO: "SAVAŞIYORUZ"

GALİBİYET SONRASI İLK KARE

Lider Rize'de takılmadı! Türkiye Kupası'nda şok yaşayan F.Bahçe, ligde galibiyete uzandı. Rizespor deplasmanına konuk olan sarı-lacivertliler, Webo'nun 82. dakikada attığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve deplasman serisini 6 maça çıkardı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 45+2. dakikada Baroni ve 82. dakika Webo kaydederken, Çaykur Rizespor'un tek sayısı ise 11. dakikada Kweuke'den geldi.

Bu sonuçla lider Fenerbahçe puanını 35'e çıkarırken Çaykur Rizespor ise 15 puanda kaldı.

RİZE'DE HASRET SÜRÜYOR!

Fenerbahçe'ye mağlup olan Çaykur Rizespor'un galibiyet hasreti 9 maça çıktı. En son ligin 5. haftasında Bursaspor'u sahasında 2-1 yenen yeşil-mavililer, bu maçta da 3 puan çıkarmayı başaramadı.

Ziraat Türkiye Kupası'na Fethiyespor mağlubiyetiyle veda eden lider Fenerbahçe ligin 14. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına konuk oldu.

Seyircisinin yoğun desteğiyle karşılaşmaya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe kalesinde golü aramaya başladı. Maçın ilk tehlikeli atağını Sercan ile yakalayan Karadeniz ekibi pozisyondan sonuç alamadı.

İLK TEHLİKELİ ATAK RİZE'DEN GELDİ
7. dakikada Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı. Cernat'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında Sercan'ın kafa vuruşu üstten dışarıya çıktı.

İlk dakikadan itibaren Çaykur Rizespor'un hızlı çıkışlarına orta alanda önlem alamayan Fenerbahçe bu eksikliğinin faturasını ağır ödedi. Golü daha çok arzulayan Çaykur Rizespor 11. dakikada Kweuke ile golü buldu.

GOL 11.DK (KWEUKE): Gelişen Çaykur Rizespor atağında savunmaya koşu yapan Cernat'a atılan ara pasında Volkan kalesini zamanında terk edip topa Cernat'tan önce müdahale etti ama ikinci pozisyonda Kweuke boşta kalan topu ağlarla buluşturdu: 1-0

1-0'dan sonra da Fenerbahçe kalesine yüklenmeye devam eden Çaykur Rizespor golden 1 dakika sonra Kweuke ile ikinci gole çok yaklaştı.

KWEUKE 2. GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Fenerbahçe savunmasını yaptığı hatada topla buluşan Kıvanç, sağ çaprazdan ceza alanına yönelen Kweuke'ye pasını attı ama Kweuke müsait durumda topu yandan dışarıya gönderdi.

CANER CEZALI
Caner Erkin, cezalı konumuna düştü. Karşılaşmanın 40. dakikasında hakem Yunus Yıldırım'a yaptığı itiraz sonrası kart gören Caner, Akhisar Belediyespor ile gelecek hafta İstanbul'da oynanacak karşılaşmada takımda yer alamayacak.

Maça kötü başlayan Fenerbahçe kalesinde golü gördükten sonra toparlamaya başladı. İlerleyen dakikalarda da yavaş yavaş Çaykur Rizespor kalesine yüklenen sarı-lacivertliler aradığı golü uzatma dakikalarında buldu. Sarı-lacivertlilerde sahneye çıkan isim Cristian Baroni oldu.

GOL 45+2. DK (BARONI): Emenike'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta Cristian, topu kaleci Serkan Kırıntılı'nın sol üst köşesinden filelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1

Baroni'nin son saniye golü ile beraberliği yakalayan Fenerbahçe soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İKİNCİ DEVRE
İkinci yarıya daha moralli başlayan Fenerbahçe, maçın başında Rizespor kalesinde galibiyet golünü aramaya başladı.

İkinci yarıda fırsatları yakalayan Fenerbahçe 57. dakikada Alper Potuk ile gole çok yaklaştı. Fenerbahçe'nin bu atağına Çaykur Rizespor 3 dakika sonra Cernat ile karşılık verdi. Çaykur Rizespor ikinci gole çok yaklaştı ama Kıvanç'ın ara pasında Cernat, Volkan'la karşı karşıya kaldı ama ceza alanı dışına çıkan Volkan topu uzaklaştırmayı başardı.

Fenerbahçe aradığı galibiyet golünü 83. dakikada Webo ile buldu. İkinci yarıda Alper Potuk yerine oyuna dahil olan golcü oyuncu takımını öne geçirmeyi başardı.

GOL 82.DK (WEBO): Sol köşeden kullanılan kornerde boş durumdaki Webo'nun kafa vuruşu yerden sekerek ağlara buluştu: 2-0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe, Baroni ve Webo'nun kaydettiği gollerle sahadan 2-1 galip ayrılarak önemli bir galibiyete imza attı.



BİLGİ: Fenerbahçe'nin bu sezon attığı 33 golün 11'i 75. dakikadan sonra geldi.

ÇAYKUR RİZESPOR: 1 - FENERBAHÇE: 2
Stat:
Yenişehir
Hakemler: Yunus Yıldırım, Ali Saygın Ögel, Serkan Akarca
Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Oboabona, Viera, Ali Adnan (Dk. 86 Eren Albayrak), Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Cernat, Tevfik Köse, Sercan Kaya (Dk. 54 Cenk Ahmet Dalkılıç), Kweuke (Dk. 70 Sezer Özmen)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Cristian (Dk. 89 Mehmet Topuz), Alper Potuk (Dk. 70 Webo), Kuijt, Sow (Dk. 86 Selçuk Şahin), Emenike
Goller: Dk. 11 Kweuke (Çaykur Rizespor) Dk. 45+2 Cristian, Dk. 83 Webo (Fenerbahçe)

 

Sayfa Yükleniyor...