Devlerin çöküşü!

NBA’in en büyük pazarlarına sahip New York Knicks ve Los Angeles Lakers, bu sezon play-off bileti alamadı. Ligin en popüler takımlarını, sancılı bir yapılanma süreci bekliyor.

NTV Spor 18.04.2014 - 15:22
Devlerin çöküşü!

NBA'in en büyük pazarlarına sahip New York Knicks ve Los Angeles Lakers, bu sezon play-off bileti alamadı. Ligin en popüler takımlarını, sancılı bir yapılanma süreci bekliyor.

NBA tarihinin en başarılı takımı Los Angeles Lakers, sezon başında Dwight Howard'ı, Houston'a kaptırdıktan sonra bir türlü toparlanamadı. Parlak tarihi boyunca 16 kez şampiyonluğa ulaşan Lakers, Kobe Bryant ve Steve Nash gibi kilit oyuncuları da sakatlanınca, sezonu sadece 27 galibiyetle kapattı. Lakers son olarak 1957-58 sezonunda bu kadar az galibiyet almıştı. Üstelik o dönemde normal sezon 10 maç daha kısaydı. Bu başarısız tablonun ardından, takımda kapsamlı bir değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Lakers ile 2 şampiyonluk kazanan Pau Gasol'ün, takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılıyor. Yeniden yapılanma sürecinde Lakers'ın en büyük kozu yine, başarılı tarihi ve bir cazibe merkezi olarak görülmesi olacak.

NBA'in en büyük pazar takımı New York Knicks de, pahalı kadrosuna karşın, play-off bileti alamadı. Sezonu 37 galibiyete karşılık 45 yenilgiyle kapatan Knicks'i zor günler bekliyor. Zira draft haklarını cömertçe dağıtan Knicks'in, en önemli oyuncusu Carmelo Anthony, kariyerinde ilk kez play-offları kaçırmasından dolayı kızgın... Takımın ortaya koyduğu performanstan utanç duyduğunu dile getiren Anthony, ayrılık sinyalleri verdi. Knicks'in, Anthony'e NBA kuralları gereğince diğer takımlardan çok daha iyi bir kontrat verme hakkı bulunuyor. Ancak maaş sınırlaması, Knicks'in, Anthony'i mutlu edecek yeni oyuncular almasını engelleyecek gibi görünüyor.

Sayfa Yükleniyor...