"Favorim Djokovic"

Tenisin efsane ismi Goran Ivanisevic NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Türkiye'de tenise ilginin artması için Marsel İlhan gibi başarılı isimlerin çoğalması gerektiğini savunan Ivanisevic, Amerika Açık’ta favorisinin Novak Djokovic olduğunu söyledi.

NTV Spor 06.08.2015 - 17:11
"Favorim Djokovic"

Wimbledon finali oynayan, 2001'de ise Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan efsane tenisçi Goran Ivanisevic, Türkiye'de...

Kendi tenis akademisinin de bulunduğu Datça Yarımadası'ndaki D-Maris'e konuk olan  Goran Ivanisevic, Türkiye'deki tenisi değerlendirdi.

Türkiye'de tenise ilginin artması için Marsel İlhan gibi başarılı isimlerin çoğalması gerektiğini savunan Ivanisevic antrenörlüğünü yaptığı son Amerika Açık şampiyonu Marin Cilic hakkında da konuştu. Cilic'in formunun iyi olduğunu söyleyen efsane raket Amerika Açık'taki favorisinin dünya 1 numarası Novak Djokovic olduğunu ifade etti.

Ivanisevic, “Türkiye'de olmak çok güzel. Burada tenise büyük bir ilgi var. Biz de akademi olarak Türkiye'den tenis yıldızları çıkarmak istiyoruz. Marin Cilic'in omzundan bir sakatlığı vardı, ancak şu an formda. Bul yıl Amerika Açık'ta şampiyonluğun en büyük favorisi Novak Djokovic. Djokovic katıldığı her turnuvada önemli başarılar elde ediyor. Fransa Açık finalini Stanislas Wawrinka'ya kaybetmesine şaşırdım. Federer de çok formda ancak Djokovic gerçekten üst seviyede” dedi.

2001'de şampiyonluk elde ettiği Wimbledon finali hakkında da konuşan Ivanisevic, bu zaferin tüm kariyerini kurtardığını ve Wimbledon kazanmanın ne kadar özel bir duygu olduğunu söyledi.

Son olarak antrenör ile oyuncu olmak arasındaki farkları anlatan Ivanisevic, "Oynamak antrenörlüğe göre çok daha kolay. Oynarken sadece maçı düşünüyorsunuz, ama antrenörken oyuncunuz için endişelenseniz de o an elinizden bir şey gelmiyor. Buna karşın oyuncunuzun başardıklarını gördüğünüzde buna katkı sağlamış olmak insana kendini iyi hissettiriyor" ifadelerini kullandı.
Goran Ivanisevic, 10 gün boyunca tenis akademisiyle birlikte D-Maris misafirleriyle tenis oynayacak.

Sayfa Yükleniyor...