"O kadar derin bir aşktı ki bu..."

Los Angeles Lakers'ın ligdeki 20. yılını geçiren oyuncusu Kobe Bryant, sezon sonunda aktif kariyerini noktalayacağını, bir şiir yazarak duyurdu.

NTV Spor 30.11.2015 - 10:39
"O kadar derin bir aşktı ki bu..."

Kobe Bryant, profesyonel sporcuların paylaşımda bulunduğu yeni medya platformu "The Players' Tribune"de yayımlanan şiiriyle, 1996-97 sezonunda başladığı NBA mecarasına bu sezon sonunda nokta koyacağını açıkladı.
     
Lakers'ta 20 yıl oynayarak "Bir NBA takımının formasını en uzun süre giyen basketbolcu" unvanını elde eden Bryant'ın, yazdığı şiirde anlattıkları şu şekilde:

"Sevgili basketbol"

"Babamın spor çoraplarını top yapıp, Great Western Forum'da maç kazandıran şutları attığımı hayal ettiğim andan itibaren tek bir şeyin gerçek olduğunu biliyordum: Sana aşık oldum.

O kadar derin bir aşktı ki bu, sana her şeyimi verdim. Aklımdan bedenime, duygularımdan ruhuma...

Altı yaşında bir çocukken sana delicesine aşık oldum. Tünelin sonunu hiç görmedim, sadece kendimi bir tünelden parkeye çıkarken gördüm...Ve koştum.

Her salonda potadan potaya koştum. Her ortadaki top için koştum. Sadece senin için. Sen benden mücadele etmemi istedin, ben sana yüreğimi verdim. Çünkü bana çok daha fazlasıyla geldin.

Acılarımla, terimle oynadım. Beni zorladığın için değil, SEN beni çağırdığın için. Her şeyi SENİN İÇİN yaptım. Çünkü sen böylesindir. Bana yaptığın gibi, insanlara yaşadığını hissettirirsin.

Altı yaşında bir çocuğa Lakers hayalini verdin. Seni bu yüzden her zaman seveceğim. Ancak seni takıntılı bir şekilde daha fazla sevemem. Artık sana verebileceğim elimde kalan tek şey bu sezon. Kalbim yaraları kaldırabilir, aklım bu eziyeti çekebilir, ama vücudum elveda deme zamanının geldiğini biliyor.

Sorun yok. Seni bırakmaya hazırım. Bunu şimdi bilmeni istiyorum ki kalan her anımızın keyfini çıkaralım. İyisiyle kötüsüyle, birbirimize her şeyimizi verdik.

İkimiz de biliyoruz ki, bundan sonra ne yaparsam yapayım, ben hep o çocuk olacağım. Elinde çoraplardan bir top, sürenin bitimine beş saniye kala köşedeki çöp kutusuna...

5 … 4 … 3 … 2 … 1

Seni her zaman seviyorum,
Kobe"
     
NBA Başkanı Adam Silver da Bryant'ın basketbolu bırakacağını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, muhteşem kariyeri ve yaşattığı heyecan dolu anlar için yıldız oyuncuyu tebrik ederek, "17 kez all-star, bir kere de normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen, Lakers ile 5 şampiyonluk elde eden ve ABD Milli Takımı formasıyla 2 olimpiyat altın madalyası kazanan Kobe Bryant, dur durak bilmeyen çalışma ahlakıyla NBA tarihinin en büyük oyuncularından biri. NBA finalinde oynasın ya da boş bir salonda şut idmanı yapsın, Kobe'nin, basketbola karşı koşulsuz şartsız bir sevgisi var" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...