Alvarez nakavtla unvan korudu!

Boks heyecanı NTV Spor'da yaşandı. Amir Khan’ı nakavt eden Saul Canelo Alvarez, WBC orta sıklet dünya şampiyonu unvanını korudu. Kubrat Pulev ise; Dereck Chisora’yı yenerek Avrupa şampiyonu unvanını ele geçirdi.

NTV Spor 08.05.2016 - 15:30
Alvarez nakavtla unvan korudu!

WBC orta sıklet dünya şampiyonluğu için Saul Canelo Alvarez ve Amir Khan ringe çıktı. İki sıklet birden yükselerek Canelo'nun karşısına çıkan Amir Khan karşılaşmaya hızlı giriş yapan taraf oldu. 3. raunttan itibaren oyunu dengeleyen Canelo, 6. raundda gelindiğinde Khan'ın çenesine sağ kroşe vurdu. Aldığı darbenin etkisiyle sırt üstü yere düşen Amir Khan, kendisine tanınan süre içinde ayağa kalkmayı başaramayınca karşılaşmayı nakavtla kaybeden taraf oldu.

Bu sonuçla WBC orta sıklet dünya şampiyonluğu kemerini korumayı başaran Canelo, 49. maçında 47. galibiyetine ulaştı.

Gecenin diğer önemli maçlarında eski dünya şampiyonlarından Kanadalı David Lemieux, orta sıklette Amerikalı rakibi Glen Tapia'yı 3. rauntta bir diğer Amerikalı Curtis Stevens ise yine orta sıklette yenilgisiz Brezilyalı rakibi Patrick Teixeira'yi nakavtla mağlup etti. Yarı orta sıklette yenilgisiz Frankie Gomez ve Mauricio Herrera'yı karşı karşıya getiren mücadelede ise 10 raunt sonunda masa hakemlerinin ortak kararıyla kazanan Gomez oldu.

Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleşen boks gecesinin ana maçında ise Dereck Chisora ile Kubrat Pulev, Avrupa şampiyonluğu için ringe çıktı. Karşılaşmanın büyük bölümünde tekniğiyle rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Pulev, Chisora'nın el üstünden yaptığı sağ kroşeler ve vücuduna yaptığı direkt vuruşlar karşısında zorlansa da 12 raundun sonunda masa hakemlerinin kararıyla karşılaşmayı kazanan taraf oldu. Böylece Avrupa şampiyonu unvanını eline geçiren Pulev, önümüzdeki yıl Anthony Joshua ile dünya şampiyonluğu için ringe çıkma fırsatını da elde etmiş oldu.

Aynı gecede ringe çıkan Türk boksör Anthony Yiğit, yenilgisiz İrlandalı rakibi Philip Sutcliffe'i puanla geçerken bir diğer Türk boksör İsmail Özel, Gürcü rakibi Ramazi Gogichashvili'yi 3. rauntta nakavtla mağlup etti.

Sayfa Yükleniyor...