Liverpool'da yılın nakavtı!

İngiltere'nin Liverpool şehrinde, Everton Futbol Kulübü'nün sahası Goodison Park'ta gerçekleşen ve NTV Spor'da yayınlanan dünya şampiyonluk gecesi kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesti.

NTV Spor 31.05.2016 - 14:20
Liverpool'da yılın nakavtı!

Gecenin ana maçında WBC yarı ağır sıklet dünya şampiyonluğu için İngiliz boksör Tony Bellew ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Ilunga Makabu karşı karşıya geldi.

Aynı zamanda taraftarı da olduğu Everton'ın Goodison Park stadyumunda ilk maçına çıkan Tony Bellew, karşılaşmaya yoğun bir sevgi seli altında gelirken, ilk raunda da hızlı giriş yapan taraf oldu. Karşılaşmanın başında fizik üstünlüğünü iyi kullanan Bellew rakibini iplere sıkıştırdığı anlarda erken nakavta gitme isteğinin sinyallerini verdi. Raundun son saniyelerinde iplerden kurtulmayı başaran Makabu ise sert bir sol direkt ile Bellew'i yere sererken, Goodison Park'ı büyük bir sessizlik kapladı.

Bellew bu beklenmedik knockdown sonrası ayağa kalkmayı başarırken, antrenörü Dave Coldwell'in de uyarısıyla 2. rauntta kontrollü bir oyun planı benimsedi. Bu rauntta kendini toparlayan Bellew, 3. raunda müthiş bir giriş yaparak Makabu'yu tekrar iplere sıkıştırdı ve art arda direkt vuruşlarla grogi duruma getirdiği rakibini son bir sol kroşeyle nakavt ederek WBC'nin yeni yarı ağır sıklet şampiyonu unvanını eline geçirdi.

?Yılın en heyecan verici karşılaşmalarından biri olarak kayıtlara geçen Bellew - Makabu mücadelesi sonrası yeni şampiyon, Denis Lebedev ve David Haye'e meydan okudu.

Gecenin diğer karşılaşmalarında İngilizlerin yükselen yıldızı Callum Smith, süper orta sıklette Arjantinli rakibi Cesar Hernan Reynoso 6. rauntta teknik nakavtla mağlup ederken, ağabeyi Stephen Smith de hafif sıklette Arjantinli rakibi Daniel Eduardo Brizuela'yı 7. rauntta, ünlü ağır sıklet David Price ise Çek rakibi Vaclav Pejsar'ı 2. rauntta teknik nakavtla yenmeyi başardı.

Sayfa Yükleniyor...