Tarihi Kırkpınar Güreşleri NTV Spor'da!

1357 yılında Rumeli’de doğup, günümüze kadar uzanan geçmişiyle dünyanın en eski spor organizasyonu ve güreş festivali olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 655. kez düzenleniyor.

NTV Spor 20.07.2016 - 20:51
Tarihi Kırkpınar Güreşleri NTV Spor'da!

2008 yılında "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Ödülü"nü kazanmış, 16 Kasım 2010 tarihinde de UNESCO'nun "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi"ne dahil olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 18-24 Temmuz tarihleri arasında birçok spor müsabakalarına, kültürel ve sanatsal etkinliklere yer verecek.

23 Temmuz'da gerçekleştirilecek tur müsabakaları sonucunda, 24 Temmuz tarihinde çeyrek ve yarı final oynanacak. Yarı finalde son 2'ye kalan pehlivan ise, finalde karşı karşıya gelecek.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, yarın saat 17:00'de canlı yayınla NTV Spor'da.

22 Temmuz Cuma,17:00 – Alt Boylar Güreş Müsabakaları | canlı
23 Temmuz Cumartesi,13:00 – Başpehlivanlık 1. Tur Müsabakaları | canlı
23 Temmuz Cumartesi,15:00 – Başpehlivanlık 2. Tur Müsabakaları | canlı
23 Temmuz Cumartesi,17:00 – Başpehlivanlık 3. Tur Müsabakaları | canlı
24 Temmuz Pazar,13:00 – Başpehlivanlık Çeyrek Final Müsabakaları | canlı
24 Temmuz Pazar,15:00 – Başpehlivanlık Yarı Final Müsabakaları | canlı
24 Temmuz Pazar,17:30 – Başpehlivanlık Final Müsabakası | canlı

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın minik pehlivanların er meydanındaki güreşleriyle başlayacak.

Edirne Sarayiçi'nde Kırkpınar Er Meydanı'ndaki güreşlerin ilk gününde, yarın minik-1, minik-2, teşvik-1, teşvik-2, tozkoparan ve ayak boylarında minik pehlivanlar peşreve çıkacak.

Başpehlivanların güreşleri ise 23 Temmuz Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayacak. Kırkpınar'da 56 başpehlivan mücadele edecek. 2011, 2012, 2013 (unvanı alındı) yıllarında Kırkpınar'da üst üste üç kez başpehlivan unvanını alarak altın kemerin daimi sahibi olan ancak 2013 yılında dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri alınan Antalyalı Ali Gürbüz, cezası bittiği için bu yıl yağlı güreşlere katılacak.

Kente gelen pehlivanların tartı işlemleri devam ediyor. Bugün sona erecek tartı sonrası boylar belirlenecek.

Güreşler, 24 Temmuz Pazar günü başpehlivanlık için yapılacak final güreşinin ardından sonra erecek.

Kırkpınar güreşlerinde, daha önce yapılması planlanan etkinlik ve konserler, 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimi nedeniyle iptal edildi.

Kırkpınar Er Meydanı'nda güreşlerinin başlamasının yanı sıra Kırkpınar'ın geleneksel ritüelleri de yarın gerçekleştirilecek.

Kentin girişinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağası Seyfettin Selim'i karşılayacak. Gürkan, Selim'e ağalık kemerini takacak.

Daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Güreş Ağası Selim ve vatandaşlar Adalı Halil ve Kara Emin gibi efsane pehlivanların Pehlivanlar Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret edecek. Selimiye Meydanı'nda ebediyete intikal eden pehlivanlar için mevlit okutulacak.

 

Sayfa Yükleniyor...