Darüşşafaka Doğuş Greer ile güldü

Erkekler İkinci Ligi’nde Darüşşafaka Doğuş, Akhisar Belediye engelini Lynn Greer ile aştı. Deplasmandan 64-59'luk skorla galip ayrılan Daçka'da Greer, son dakikalarda gelen galibiyette önemli rol üstlendi.

NTV Spor 29.12.2013 - 11:07
Darüşşafaka Doğuş Greer ile güldü

Basketbol Erkekler İkinci Ligi'nin 15. hafta mücadelesinde Akhisar Belediye, Darüşşafaka Doğuş'u konuk etti.

4. dakikası 5-5 geçilen karşılaşmada Greer ve Nedim ile etkili olan Darüşşafaka Doğuş skorda öne fırladı. 9 sayıya çıkan farkın ardından Morrow ve Levent'in sayılarıyla ev sahibi rakibini yakaladı ve ilk çeyreği 19-16 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe etkili başlayan Akhisar Belediyesi, 8-0'lık seri yakaladı. Uzun süre skor üretemeyen Daçka, Metin Türen'in sayılarıyla ayakta kaldı. Çember altında Metin'i iyi kullanan konuk takım, farkı eritti ve devre 30-30 sona erdi.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde oyunun temposu yükseldi. Roberts'in yay gerisinden basketine Hakan Yapar ve Wise ile yanıt veren ev sahibi takım; 27. dakikada skoru 41-41'e getirdi. Çeyreğin sonunda etkili olan konuk takım periyodu 47-44 önde tamamladı.

Darüşşafaka Doğuş final periyoduna Greer ile etkili başladı ve 32. dakikada farkı 6 sayıya yükseltti. Wise ve Greer'in düellosu şeklinde geçen karşılaşmanın son dakikaları nefes kesti. Greer ile kritik hücumlardan skor bulan Daçka, rakibinin baskısı karşısında hata yapmadı ve sahadan 64-59 galip ayrıldı.

Galibiyette önemli rol oynayan Lynn Greer maçı 27 sayıyla tamamladı. Ersin Görkem de 11 sayıyla etkili olurken, Nedim Yücel 8 sayı - 10 ribaunda etkili odu.

Akhisar Belediyesi'nde ise Dominique Wise'ın 18 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemezken Darius Morrow ve Hakan Yapar da 13'er sayıyla oynadı.

Galibiyet sayısını 12'ye yükselten Darüşşafaka Doğuş liderliğini sürdürdü. Akhisar Belediyesi ise 6. mağlubiyetini aldı.

Sayfa Yükleniyor...