Mandela, Serena Williams'a ilham oldu!

Teniste Kadınlar Dünya 1 numarası Serena Williams, 13 yıllık Indian Wells boykotuna son vermeye hazırlanıyor. Nelson Mandela'nın hayatını anlatan son filmden çok etkilendiğini söyleyen Williams, bu prestijli turnuvaya yeniden katılabileceğini söyledi.

NTV Spor 18.01.2014 - 00:07
Mandela, Serena Williams'a ilham oldu!

Yıllar 2001'i gösterirken Williams kardeşler, Indian Wells Tenis Turnuvası'nın yarı finalinde karşı karşıya gelecekti. Ancak maçın başlamasından hemen önce Venüs Williams, sakatlandığı gerekçesiyle maçtan çekildi. Bu duruma büyük tepki gösteren seyirciler o günlerde sadece 19 yaşında olan Serena Williams'ı Kim Clijsters ile oynadığı final maçında protesto etti.

Prostolardan Serena'nın ablası Venüs'ün yanı sıra babası da nasibini aldı. Serena Williams işte o günden bu yana; bir başka deyişle 13 yıldır Indian Wells turnuvasını boykot ediyor. Ancak geçen ay hayatını kaybeden Güney Afrikalı lider Nelson Mandela, Serena Williams'a da ilham kaynağı olmuş görünüyor.

Mandela'nın yaşamını anlatan filmden çok etkilendiğini söyleyen Williams, Indian Wells'e yeniden katılabileceğini söyledi. Mandela'nın affedici tarafının kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu dile getiren Williams; "Açıkçası Indian Wells'e asla katılmayı düşünmüyordum. Şu anda sadece Avustralya Açık'a odaklanmış durumdayım. Ancak turnuva sonrası Indian Wells ile ilgili kararımı yeniden gözden geçireceğim" dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...