Monte Carlo'nun en hızlısı Ogier!

Dünya Ralli Şampiyonası’nın açılış yarışı olan 82. Monte Carlo Rallisi’ni son dünya şampiyonu Sebastien Ogier kazandı.

NTV Spor 19.01.2014 - 00:14
Monte Carlo'nun en hızlısı Ogier!

82. Monte Carlo Rallisi Sospel ve Breİl Sur Roya arasındaki 16.55 kilometrelik Power Stage ile son buldu. Gece ve yoğun yağış altında geçilen etabı Volkswagen fabrika takımından Jari-Matti Latvala 10 dakika 41.5 saniyelik derecesiyle kazandı.

Latvala'nın takım arkadaşı ve son dünya şampiyonu Sebastien Ogier nokta 2 saniye farkla 2. olurken, Citroen'den Kris Meeke, 4.9 saniye farkla 3. oldu.

Monte Carlo Rallisi'nin bu son etabının ardından Volkswagen'dan Sebastien Ogier 3 saat 55 dakika 14.4. saniyelik toplam zamanıyla sezonun ilk galibiyetini elde etti ve 27 puanla genel klasman liderliğine yerleşti. Son etabı 4. sırada bitirmesine rağmen Brian Bouffier 18 puanla 2. Citroen'den Kris Meeke 16 puanla 3. oldu.

Galibine 3, ikincisine 2 ve üçüncüsüne 1 puan bonus veren Power Stage etabını kazanmasına rağmen, Jari Matti Latvala ise 13 puanla Monte Carlo'da ancak 4. olabildi.
 
Dünya Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağında finişe ulaşamayan isimler de oldu. Oldukça zorlu hava koşullarında geçilen Monte Carlo Rallisi'nin ilk gününde Hyundai'den Thierry Neuville kaza yaparak, takım arkadaşı Daniel Sordo da elektrik problemiyle yarışa erken veda etti.

Ford adına yarışan ve ilk 2 etabı kazanan eski Formula 1 pilotu Robert Kubica da 2. günde kaza yaparak yarış dışı kaldı. Mikko Hirvonen ise son etapta alternatör problemi yaşayınca etabı tamamlayamadı.

Sayfa Yükleniyor...