Kadınlarda finalin adı belli oldu

Avustralya Açık Kadınlar’da finalistler belli oldu... Şampiyonluk için Çinli Li Na ile Slovak Dominika Cibulkova karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 23.01.2014 - 10:02
Kadınlarda finalin adı belli oldu

 

Serena Williams, Viktoria Azarenka, Maria Sharapova gibi favori isimlerin bir bir veda ettiği Avustralya Açık'ta Kadınlar finalinin adı kondu.
 
İlk yarı final maçında 4 numaralı seribaşı Li Na, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam Turnuvası'nda 3. turun ilerisini gören Kanadalı Eugenie Bouchard ile karşı karşıya geldi.

Li'nin deneyimi, 19 yaşındaki genç rakibi karşısında ağır bastı. İlk üç servis oyununda puan dahi alamayan Bouchard karşısında 14 dakika içinde 5-0 öne geçtiği ilk seti 6-2 kazanan Çinli tenisçi, 2. seti de 6-4 alarak üst üste 2. kez Avustralya Açık'ta finale yükseldi.

Li Na'nın finaldeki rakibi Slovak Dominika Cibulkova oldu. Cibulkova yarı finalde son şampiyon Azarenka'yı çeyrek finalde safdışı bırakan Agnieska Radwanska ile karşı karşıya geldi.

Henüz ilk oyunda servisini kırdıran Radwanska bir daha toparlanamadı. Beklenenden çok daha rahat bir oyun ortaya koyan Slovak tenisçi, ilk seti 6-1, ikinci seti de 6-2 alarak kariyerinde ilk kez bir Grand Slam Turnuvası'nda finale yükseldi.

 

Sayfa Yükleniyor...