İlk finalist Wawrinka!

Avustralya Açık'ta erkeklerde ilk finalist Stanislas Wawrinka oldu. Wawrinka, yarı final maçında Tomas Berdih'i 3-1 yenerek kariyerinde ilk kez bir grand slam turnuvasında finale çıktı. Diğer finalisti Nadal - Federer maçının galibi belirleyecek.

NTV Spor 23.01.2014 - 15:08
İlk finalist Wawrinka!

Avustralya Açık yarı finalinde İsviçreli Stanislas Wawrinka ile Çek Tomas Berdih'i karşı karşıya getiren yarı final maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Çeyrek finalde, turnuvanın en büyük favorilerinden Novak Djokovic'i eleyen Wawrinka, Tomas Berdih karşısında ilk seti 6-3 kazandı.

Maçın geri kalan bölümünde 2 tenisçi de birbirilerinin servisini kırmayı başaramadı. Berdih, 2. seti tie-break ile alarak skoru 1-1'e getirdi. 3. set de benzer şekilde tie-break'e gitti. Berdih'in çok kritik bir anda yaptığı çift hatadan iyi yararlayan Wawrinka seti alarak 2-1 öne geçti.

4. sette de 2 tenisçi birbirilerinin servisini kıramadı. Tie-break'te gülen taraf yine Wawrinka olunca İsviçreli tenisçi katıldığı 36. Grand Slam turnuvasında ilk kez finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Sayfa Yükleniyor...