Şampiyon kim olacak?

Avustralya Açık'ta, erkekler finali Rafael Nadal ile Stanislas Wawrinka’yı karşı karşıya getirecek. Nadal, Wawrinka’yı yenmesi halinde, tüm Grand Slam turnuvalarında en az 2 şampiyonluğu bulunan tarihteki 3. tenisçi olacak.

NTV Spor 25.01.2014 - 13:46
Şampiyon kim olacak?

Avustralya Açık'ta, erkekler finali Rafael Nadal ile Stanislas Wawrinka'yı karşı karşıya getirecek. Nadal, Wawrinka'yı yenmesi halinde, tüm Grand Slam turnuvalarında en az 2 şampiyonluğu bulunan tarihteki 3. tenisçi olacak.

Kariyerinin ilk Grand Slam finaline çıkacak Stanislas Wawrinka, Avustralya Açık'ta belki de bir mucizeyi gerçekleştirmeye çalışacak.

Zira finaldeki rakibi Rafael Nadal ile daha önce oynadığı 12 maçın hiçbirini kazanamayan İsviçreli tenisçi, bu karşılaşmaların hiçbirinde set dahi alamadı. Federer'i geçerek İsviçre tenisinin bir numarası olmaya hak kazanan Wawrinka'nın karşısında ise son bir yılda iki, toplamda ise 13 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal olacak.

Raketi tuttuğu sol elindeki yara nedeniyle turnuva boyunca zor anlar yaşayan Rafael Nadal, Wawrinka'nın çok etkili servis kullandığını dile getirirken, rakibinin Djokovic ve Berdych elemesinde yaptığı backhand vuruşlarının belirleyici olduğunu söyledi.

Finalin favori ismi Nadal, Wawrinka'yı yenmesi halinde, tüm Grand Slam turnuvalarında en az 2 şampiyonluğu bulunan tarihteki üçüncü tenisçi olacak. Nadal'dan önce  Avustralyalı Rod Laver ve Roy Emerson bu başarıya imza atmıştı. Nadal, 2009'un ardından bir kez daha Melbourne'de şampiyon olması halinde efsane tenisçi Pete Sampras ile Grand Slam şampiyonluk sayısını da eşitleyecek.

Sayfa Yükleniyor...