Şampiyonlar zirveye yaklaştı!

2014 sezonunun ilk Grand Slam Tenis Turnuvası'nın ardından WTA ve ATP sıralamaları belli oldu. şampiyon tenisçiler, Wawrinka ve Li Na sıralamada önemli çıkışa imza attı.

NTV Spor 27.01.2014 - 16:00
Şampiyonlar zirveye yaklaştı!

Avustralya Açık'ın sona ermesiyle erkekler ve kadınlar dünya sıralamasında değişiklikler oldu.

ATP sıralamasında en belirgin çıkışı Avustralya Açık'ın şampiyonu Stanislas Wawrinka yaptı. Kariyerinin ilk grand slam zaferini elde eden Wawrinka, 5 basamak yükselerek üçüncü sıraya yerleşti ve vatandaşı Federer'i geride bıraktı. Sıralamada dünya bir ve iki numarası değişmedi.

Avustralya Açık'ta final oynayan Rafael Nadal zirvedeki yerini korurken, çeyrek finalde elenen Novak Djokovic ikinci sıradaki yerini kaptırmadı. Yarı finalde elenen Andy Murray ise iki basamak geriledi ve dünya altı numarası oldu. Federer ise sekizinci sırada yer aldı.

LI NA 1 BASAMAK YÜKSELDİ
Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da ilk iki sıra değişmedi. Avustralya Açık'a erken veda eden tenisçilerden Serena Williams Victoria Azarenka, bir ve iki numaradaki yerlerini korudu.

Kariyerinin ikinci grand slam zaferini Avustralya'da elde eden Li Na, bir basamak yükselerek üçüncü sırayı alırken, Melbourne'de final oynayan Dominika Cibulkova 24'üncü sıradan 13'üncülüğe yükseldi ve WTA sıralamasında en büyük çıkışı gerçekleştiren tenisçilerden biri oldu. Avustralya Açık'a dördüncü turda veda eden Maria Sharapova ise iki basamak geriledi ve 5. sırada yer aldı.

Sayfa Yükleniyor...