Lamar Odom Laboral'de!

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker ile aynı grupta yer alan Laboral Kutxa, kadrosuna NBA'de son olarak Los Angeles Clippers'ta forma giyen Lamar Odom'u kattı.

NTV Spor 18.02.2014 - 10:20
Lamar Odom Laboral'de!

Los Angeles Clippers ile geçtiğimiz sezon 88 maç oynayan ve sezon sonunda serbest kalan 34 yaşındaki tecrübeli basketbolcu, Turkish Airlines Euroleague E Grubu'nun son sırasında yer alan Laboral Kutxa ile anlaşma sağladı.

İspanyol takımının resmi internet sitesinden Odom'ın transferi doğrulanırken, tecrübeli basketbolcuyla 2 aylık bir anlaşma imzalandığı, kulübün kontratı sezon sonuna kadar uzatma opsiyonuna sahip olduğu belirtildi.

Anlaşmasında teklif gelmesi halinde NBA'e dönüş maddesi bulunan Odom'ın, Laboral Kutxa'dan 450 bin euro ücret alacağı, gelecek yıl da takımda kalması halinde bu ücretin 1 milyon euroya çıkacağı bildirildi.

Clippers'ın geçen sezon sonunda serbest bıraktığı 34 yaşındaki basketbolcu, o tarihten bu yana hiçbir takımda forma giymedi. 1999 yılında Clippers tarafından ilk tur 4. sıradan "draft" edilen Odom, NBA kariyeri boyunca Miami Heat, Los Angeles Lakers ve Dallas Mavericks formaları da giydi. 2,08 metre boyundaki pota altı oyuncusu, 2009 ve 2010 yıllarında Lakers ile şampiyonluk yaşadı. Başarılı basketbolcu, 2010 yılında Türkiye'de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ABD Milli Takımı'nda da yer almıştı.

Laboral Kutxa, İspanya Basketbol Ligi'nde 19 hafta sonunda 9 galibiyet, 10 mağlubiyetle 8. sırada bulunuyor. THY Avrupa Ligi'nde ise Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes ile E Grubu'nda mücadele eden İspanyol ekibi, 6 haftada elde ettiği 1 galibiyetle son sırada yer alıyor.

Laboral Kutxa, 27 Mart'ta Anadolu Efes ile deplasmanda, 3 Nisan'da da Fenerbahçe Ülker ile İspanya'da karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...