Ankara'da 10 yıl sonra milli heyecan!

Ankara, 10 yıl aradan sonra A Milli Futbol Takımı'na ev sahipliği yaptı.

NTV Spor 05.03.2014 - 21:19
Ankara'da 10 yıl sonra milli heyecan!
Ankara, 10 yıl aradan sonra A Milli Futbol Takımı'na ev sahipliği yaptı.
     
En son Türkiye ile Moldova arasında oynanan ve 2-0 ay-yıldızlıların üstünlüğüyle biten maça ev sahipliği yapan başkentlilerin milli takım hasreti 10 yıl sonra sona erdi. Özel maçta İsveç ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, 10 yıl aradan sonra başkent seyircisinin önüne çıktı. Ay-yıldızlı takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın startını da başkentten vermiş oldu.
     
Ankara 19 Mayıs Stadı'nda daha önce 27 maç yapan Türkiye, 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. A Mili Takım, bu maçlarda 41 gol atarken, kalesinde de 33 gol gördü.
     
Milli takımı 10 yıl sonra ağırlamanın heyecanını yaşayan başkentli futbolseverler de maça yoğun ilgi gösterdi. 20 bin 600 seyirci kapasitesi bulunan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda tribünler tamamen doldu.
     
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.
     
ANKARALILARIN BEKLEDİĞİNE DEĞDİ
A Milli Futbol Takımı'nı 10 yıl sonra seyretme şansı bulan başkentliler, bunun mükafatını dünya yıldızı Zlatan İbrahimovic'i izleyerek aldı.
     
İsveçli ünlü golcü Türkiye karşısında ilk 11'de görev yaptı. Ronaldo ve Messi ile dünyanın en iyi üç futbolcusundan biri olarak kabul edilen "İbra"nın, belinde hafif ağrı bulunmasına rağmen ilk 11'deki yerini alması, Ankaralıları da mutlu etti.

Sayfa Yükleniyor...