"Gururla seyredilecek bir milli takım vardı"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç'i 2-1 yendikleri maçta sahada her anlamda gurur duyulacak bir milli takımın mücadele ettiğini dile getirdi.

NTV Spor 05.03.2014 - 23:48
"Gururla seyredilecek bir milli takım vardı"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç'i 2-1 yendikleri hazırlık maçında, mili takımı oyunun her alanında gururla seyrettiklerini söyledi.

Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Ankara taraftarlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, statta müthiş bir taraftar gösterisi izlediklerini belirtti.

Eleme maçlarını da Ankara'da oynayabileceklerini dile getiren Terim, "Puan maçında coşkulu bir taraftarla milli takım hoş olur. Ankara seyircisiyle ortaya çok güzel şeyler koyduk. Oyun ritmini yakaladık. Her anlamda gururla seyredilecek bir mili takım vardı" dedi.

Terim, İsveç karşısında topun kendilerinde kaldığı anlarda mutlu olduğunu belirterek, "Taktik anlayışımızı sahaya yansıttığımız pozisyonlarda mutlu oldum. Üzüldüğüm şeyler ise gereksiz işler. Bugün beni sinirlendirecek çok az hareket oldu. Bugün güzel şeyler söylenebilecek bir gün. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran, takım halinde defans ve hücum yapan bir milli takım vardı. Üç blok değil de tek blok halinde oynayan, bunu 90 dakika içinde 1 saat iyi yapabilen milli takım izledik" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, maçın yüksek tempoda oynandığına değinerek, "Zaman zaman Arda'ya emin paslar yapmasını söyledim. Topun bizde kalması adına yapılmış bir şey. 90 dakika oyunu yüksek tempoda oynayamazsınız. Oyunu zaman zaman rölantiye almak lazım. Arda gerçekten çok önemli bir oyuncu, müthiş yetenek" değerlendirmesinde bulundu.

Terim, en güzel stadın başkente yapılması gerektiğini de kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN NE KADAR İYİ BİR TAKIM OLDUĞUNU GÖRDÜK"
İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren ise statta çok iyi bir atmosferin bulunduğuna işaret ederek, "Türk taraftarlarını tebrik ederim. Takımlarına inanılmaz destek verdiler. Bu akşam Türkiye'nin ne kadar iyi bir takım olduğunu gördük" diye konuştu.

Hamren, maça gol yiyerek adeta mağlup başladıklarını belirterek, "İlk yarının son 20 dakikasında istediğimiz pozisyonları bulmaya başladık. Ancak 1-0 yenik durumda olduğumuz için işimiz zordu. İkinci yarıda kolay bir gol bulduk. Bu kadar basit bir gol bulmayı beklemiyorduk. Ancak biz de ardından basit bir golle 2-1 geriye düştük" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...