Başarılı işbirliği son buldu!

İskoç tenisçi Andy Murray ile çalıştırıcısı Ivan Lendl'in yolları ayrıldı. Murray, yazılı bir açıklama ile ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanmasında büyük emeği bulunan Lendl'in bundan böyle kendisini çalıştırmayacağını açıkladı.

NTV Spor 19.03.2014 - 15:45
Başarılı işbirliği son buldu!

Andy Murray ile Ivan Lendl arasındaki 2 yıllık ortaklık son buldu. Aralık 2011'de Murray'i çalıştırmaya başlayan Lendl, iskoç raketin Grand Slam özlemini dindirmede büyük pay sahibiydi.

Lendl ile çalışmaya başladıktan sonra 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan Murray, aynı yıl Amerika Açık'ı kazanarak kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaşmıştı. Murray, 2013'te ise 77 yıl aradan sonra Wimbledon'ı kazanan ilk Britanyalı tenisçi oldu.

Murray, Wimbledon sonrası yaşadığı sakatlıklar nedeniyle dünya sıralamasında 6. basamağa kadar düşmüş durumda. Tenis dünyasının efsane isimlerinden Lendl, 2 yıllık birlikteliği son verme kararı almasında Murray'e daha fazla katabileceği birşey kalmamasını gösterdi.

İskoç raketin Grand Slamlerdeki psikolojik engeli artık aştığını dile getiren Lendl; "Artık kendi projelerime odaklanmanın zamanı geldi. Her zaman Andy'i desteklemeye devam edeceğim. Gelecekte büyük başarılar yaşayacağından hiç şüphem yok" dedi.

Murray de kendisini çalıştırdığı için Lendl'a sonsuza kadar minettar kalacağını ifade etti.

 

Sayfa Yükleniyor...