"Sergilediğimiz performanstan memnunum"

Anadolu Efes'in başantrenörü Vaggelis Aggelou, takımının Royal Halı Gaziantep karşısında gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti.

NTV Spor 01.04.2014 - 21:04
"Sergilediğimiz performanstan memnunum"

Beko Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep'i 71-62 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Vaggelis Aggelou, takımının sergilediği performanstan memnun olduğunu söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aggelou, zor bir maç olduğunu belirterek, "Eurochallenge Kupası'nda Dörtlü Final'e yükselmiş bir takımla oynadık. Hedefimiz genç Türk oyunculara olabildiğince fazla süre vermek. Maç içinde iniş ve çıkışlar yaşadık ama genel olarak sergilediğimiz performanstan memnunum. Kadromuzda 3 oyuncumuz sakat. Bu da bizim için önemli bir sorun. THY Avrupa Ligi'nde Olympiakos karşısında elimizden geleni yapacağız. Royal Halı Gaziantep'e de Avrupa'da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in milli oyuncusu Birkan Batuk da Royal Halı Gaziantep'in güçlü bir takım olduğunu kaydederek, "Rakibimiz Avrupa'da yarı finale kalmış güçlü bir takım. Maça iyi başladık ve belli bir fark yakaladık. Tempomuz düşünce aksamalar yaşadık ama tecrübemizle kazanmayı bildik. Önümüzde THY Avrupa Ligi'nde Olympiakos maçı var. Şansımız kalmasa da ligde play-off turuna hazırlanma anlamında o maçta da elimizden geleni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

ROYAL HALI GAZİANTEP CEPHESİ
Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc ise İstanbul'a kazanmak için geldiklerini ifade ederek, "Bu maçta kazanabileceğimize inanıyordum. Son oynadığımız deplasman maçlarında formdaydık" dedi.

Oyunun gidişatında kazanma enerjisini göremediğini belirten Zdovc,"Çok fazla hata yaptık. Topu yeterince paylaşmadık. Anadolu Efes'i yenmek için tüm oyuncuların iyi gününde olması gerek. Ancak bu performansımız lacivert-beyazlıları yenmek için yeterli değildi" diye konuştu.

Gaziantep ekibinin pota altı oyuncusu Sertaç Şanlı da ikinci periyottaki oyunlarıyla maçtan koptuklarını anlatarak, "Play-off açısından önemli bir maçtı. Kazanmak için gelmiştik. İkinci periyotta kendi oyunumuzu oynayamadık. Anadolu Efes ikinci periyotta yakaladığı farkla galibiyete ulaştı. Kalan maçları kazanarak ligde play-off turuna yükselmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...