"Domuz" pahalıya patladı!

Bayern Münih, futbolcusuna yapılan hakareti affetmedi! Schweinsteiger'in isminin, domuz anlamına gelen "Schwein" kısmını kullanan Daily Mirror ve The Sun'ın akredite talepleri geri çevrilecek.

NTV Spor 03.04.2014 - 17:12
"Domuz" pahalıya patladı!

Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Bayern Münih ile Manchester United'ın Old Trafford'da oynadıkları çeyrek final ilk maçı 1-1 sona ermiş ve Alhan ekibi yarı final için avantaj elde etmişti.
 
Maçta Bayern'in golünü atan Bastian Schweinsteiger, duraklama anlarında Wayne Rooney'e yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartı görüp oyundan atılmıştı.
 
Schweinsteiger'in aslında çok sert olmayan faulü, İngiliz basınından çok sert tepki gördü. Özellikle Daily Mirror ve The Sun, Schweinsteiger'in tepkiyi hakarete varan bir boyuta taşıdı. Schweinsteiger'in isminin "Schwein" kısmının Almanca'da domuz anlamına gelmesinden faydalanan iki gazete, Bayern'li oyuncuya açıkça hakaret etti.
 
İngiliz gazetelerinin, hem de futbolda gayet makul karşılanan bir faul sonrası bu yakışıksız tavrı almasına Bayern Münih'in tepkisi sert oldu. Alman kulübü, Münih'te oynanacak rövanş maçında Daily Mirror ve The Sun'ın akreditasyon taleplerini geri çevireceğini duyurdu.
 
Kulübün internet sitesindeki açıklamada söz konusu gazetelerde Schweinsteiger hakkında saygısız, ayrımcı ve hakaret içeren ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Bayern'in bu tavrının İngiliz basınından nasıl karşılık göreceği merak konusu. Zira, maç sonrası basın toplantısında Bayern Münih Teknik Direktörü ile Daily Mirror muhabiri arasında da gerilimli anlar yaşanmıştı. 
  
Bu arada Bayern'in açıklamasında Arsenal ile oynadıkları maçta statlarında açılan bir pankart nedeniyle 10 bin Euro ve 700 kişilik bloğun kapatılması cezası aldıkları ve UEFA'nın maçlarda uyguladığı “Respect” (saygı) kampanyasına herkesin uyması gerektiği de taraftarlara hatırlatıldı.

Sayfa Yükleniyor...