"Turu geçmeyi hak ettik"

Bayern Münih, Devler Ligi'nde bir engeli daha aştı. Teknik direktör Guardiola, Manchester United karşısında turu geçmeyi hak ettiklerini söyledi. United Menajeri David Moyes ise Bayern'in beraberlik golü için; "okul çocuğu hatası yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

NTV Spor 10.04.2014 - 11:25
"Turu geçmeyi hak ettik"

Bayern Münih, Devler Ligi'nde şampiyonluk unvanını koruyan ilk takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bavyera ekibi, 1-0 geriye düştüğü maçta Manchester United'ı 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Teknik direktör Pep Guardiola turu geçmeyi hak ettikleri görüşündeydi.

Guardiola, "Kolay bir maç beklemiyordum. Sonuçta ligdeki durumu ne olursa olsun rakibimiz Manchester United'dı. Ceza sahası içini 8-9 oyuncuyla savunan bir takıma karşı oynamak kolay değil. Bu nedenle orta sahada hızla paslaşıp; topu bir anda önce Ribery ya da Robben'e geçirmeye çalıştık. Sonuçta istediğimizi aldık. 2 maçın geneline baktığımızda daha iyi oynayan ve turu geçmeyi hak eden taraf olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Manchester United Menajeri David Moyes ise ilk golü attıktan 22 saniye sonra beraberlik golünü yemelerini "bir okul çocuğu hatası" olarak nitelendirdi.

Moyes, "Oyuncularımın iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Tek hatamız golü attıktan 30 saniye sonra kalemizi koruyamamamız oldu. Okul çocuklarına gol attıktan sonra dikkatli olmaları söylenir. Malesef tam bir okul çocuğu hatası yaptık. Son şampiyonu sonuna kadar zorladık ama turu geçecek eşiği aşmayı başaramadık" diye konuştu.

Premier Lig'de 7. sırada bulunan Manchester United büyük bir sürpriz olmazsa gelecek sezon 18 yıl aradan sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak.

Sayfa Yükleniyor...