Spor endüstrisi Ticaret Üniversitesi'nde buluşuyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi, her geçen gün gelişen ve büyüyen spor endüstrisine katkıda bulunmak için ‘Spor Endüstrisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni hayata geçirdi. Sektör ile iş birliği içinde çalışacak merkezin ilk etkinliği 18 Nisan’da üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşecek ‘Marka Algısında Spor’ başlıklı “Spor Endüstrisi Zirvesi” olacak.

NTV Spor 10.04.2014 - 17:56
Spor endüstrisi Ticaret Üniversitesi'nde buluşuyor

SPOR ENDÜSTRİSİ ZİRVESİ İLKLERİ

E-BİLET NEDİR?
E-Bilet uygulaması ilk kez SEZ'de kamuoyuna açıklanacak. Erman Toroğlu'nun da katılacağı oturumu DHA Spor Müdürü Faik Gürses yönetecek. ASSET A.Ş. Genel Müdürü Özgür GÜNDOĞAN ve TFF E-Bilet Koordinatörü Kemal HACIOĞLU, uygulamanın ayrıntılarını aktaracak.

SÜPER LİG'E PREMİER LİG MODELİ
Süper Lig TFF'den ayrılıp Premier Lig gibi şirket olabilir mi? Avrupa Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış bir isim, Galatasaray Yöneticisi Ebru Köksal, nasıl yapılabilir/ne getirir/neden olmalı sorularına yanıt arayacak. Spor Yorumcusu ve yöneticisi İbrahim Altınsay moderatörlüğünde, Premier League Genel Sekreteri Nic Coward, İngiltere'deki yapıyı, deneyimlerini, somut örneklerle aktaracak.

3 BÜYÜKLERİN CEO'LARI İLK KEZ BİR ARADA!
Galatasaray Sportif A.Ş., Fenerbahçe A.Ş. ve Beşiktaş A.ş. CEO'ları, Lütfi Arıboğan, Hasan Yılmaz ve Gökhan Sarı, ilk kez İstanbul Ticaret Üniversitesi çatısı altında bir araya gelecek. Kulüpler/şirketleşme sürecinin yanı sıra, Süper Lig'in şirketleşmesi ile ilgili yaklaşımlarını konuşacaklar.

TÜRK SPORLARININ ANA DİREKLERİ ZİRVEDE
Sponsorluklarıyla, spor endüstrisinin varlığını büyüten kurumlar, yetkili isimleriyle, iki ayrı oturumda, “Marka Algısında Spor” başlığını konuşacak. Ülker, Vodafone, Türk Telekom, Turkcell, Coca Cola ve Avea, sabah Günseli Ocakoğlu, öğleden sonra Esat Yılmaer yönetiminde spora desteklerini, markalarına dönüşünü ve spora kazandırdıklarını paylaşacak.

SPOR ENDÜSTRİSİ ÖDÜLLENİYOR
SEZ 2014, Spor Endüstrisi Yılın Ödülleri töreni ile son bulacak. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Nazım Ekren başkanlığındaki 11 kişilik jüri, oylamaya sunmak üzere  her dalda üçer aday belirledi. Spor medyası, federasyonlar, reklamcılar, pazarlamacılar ve akademisyenlerden oluşan 50 kişilik seçim jürisinin online oylaması ile 4 dalda 13 branşta, 2013 yılı Spor Endüstrisi Yılın Ödülleri sahibini buldu. Ödül Töreni, zirvenin kapanış etkinliği olacak.

"HEDEF SPOR ENDÜSTRİSİ'NE YETKİN İNSAN KAYNAĞI SAĞLAMAK"
SEZ Türkiye 2014 Organizasyon Kurulu Başkanı ve Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Bilgili, organizasyonun, yeni kurulan Spor Endüstrisi Merkezi'nin ilk faaliyeti olduğunu belirtti ve “Biz bir eğitim kurumuyuz. İstanbul Ticaret Odası kuruluşuyuz. Spor endüstrisi, küresel olarak büyürken, sadece Türkiye için değil, uluslararası alanda da var olabilecek nitelikli insan kaynağı üretmek için eğitim planlaması yaptık. Kurduğumuz araştırma merkezinde, bilimsel nitelikli rapor, kitap gibi yayınlar da üretilecek; akademisyenlere referans olacak kütüphane ve dokümantasyon merkezi de kurmak istiyoruz." dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi
Spor Endüstrisi Zirvesi
18 Nisan 2014 – (Cuma)
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü
Ayrıntı ve Program : www.sporendustrisizirvesi.com, İletişim: Ayşegül Örgad – 4440413 - 4463

Sayfa Yükleniyor...